Η Τζαμίιλα Τζαμίλ κατά των ρετουσαρισμένων φωτογραφιών

Η ηθοποιός Τζαμίιλα Τζαμίλ καλεί τις διασημότητες και τους influencers να σταματήσουν να ανεβάζουν συνεχώς ρετουσαρισμένες φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ξέρω ότι είναι δύσκολο γιατί είμαστε διαρκώς υπό έλεγχο και υπό την κρίση όλων σε αυτόν τον κλάδο, αλλά ικετεύω άλλους: influencers, ηθοποιούς και μοντέλα να με ακολουθήσουν και να σταματήσουν τη δημοσιοποίηση ωραιοποιημένων φωτογραφιών», έγραψε η ηθοποιός στο Twitter. «Πρέπει να σταματήσουμε να προβάλουμε πρότυπα που δεν συναντάμε ούτε καν εμείς».

Η Τζαμίλ άνοιξε επίσης διάλογο σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές: «Γνωρίζω ότι δεν είναι κάποια τεράστια νίκη, αλλά ως ένα άτομο που είχα εμμονή με το σώμα και ήμουν τόσο προσηλωμένη σε αυτό που πολλοί αντιλαμβάνονται σαν “ελαττώματα” αυτό είναι μόνο μια μικρή νίκη για την εφηβική μου ανορεξία».

Η Τζαμίλ δεν είναι η μοναδική διασημότητα που κατήγγειλε τις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες. Το 2018, το μοντέλο Κριστίν Τέιγκεν δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φαίνονταν οι ραγάδες της λέγοντας: «Φαντάζομαι ότι αυτά απλά δεν πρόκειται να φύγουν. Αυτό είναι το σώμα μου».

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.