Η τροχονομική παράβαση της εβδομάδας

Σε συγκεκριμένες παραβάσεις εστίασαν αυτήν την εβδομάδα οι έλεγχοι στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας»  της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την προηγούμενη βδομάδα (από 20 έως 26 Αυγούστου) κλιμάκια αστυνομικών της Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και τη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Συνολικά, 952 συνεργεία Τροχαίας ήλεγξαν 25.417 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 6.747 παραβάσεις, από τις οποίες 6.352 για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και 395 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (859), στο οδικό δίκτυο της Αττικής (747), της Θεσσαλονίκης (457), του Κιλκίς (287), της Πιερίας (270), της Φθιώτιδας (263) και των Σερρών (262).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».