«Η Φθιώτιδα έχει κουραστεί από τις πολιτικές πιρουέτες του κ. Τσίπρα»

Κριτική στον Πρωθυπουργό για όσα είπε κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Λαμία ασκεί ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας «ο κ. Τσίπρας επιχείρησε, στην ομιλία του στη Λαμία, να καλύψει την έλλειψη σχεδιασμού, την αδιαφορία και την αδράνεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για μείζονα ζητήματα της περιοχής, υποσχόμενος, για ακόμη μία φορά μελλοντικά, την υλοποίηση νέων έργων, έργα για τα οποία δεν έκανε τίποτα επί 4,5 χρόνια».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. σημειώνει ότι «οι πολίτες της περιοχής είναι βαθύτατα ενοχλημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης». «Η Λαμία, η Φθιώτιδα και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν μπορούν να παρακολουθούν τις ιδεολογικές και πολιτικές πιρουέτες του κ. Τσίπρα. Έχουν κουραστεί από τις πολιτικές πρακτικές του» αναφέρει.

Υπενθυμίζει παράλληλα τις δεσμεύσεις τις οποίες είχε δώσει ο Πρωθυπουργός πριν από δύο χρόνια και πάλι από τη Λαμία, για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων της περιοχής

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας είχε αναφερθεί, το 2017, στην ανάγκη εκπόνησης «στρατηγικού σχεδίου» για την ΛΑΡΚΟ. «Είμαστε στο Μάιο του 2019 και τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει. Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση αρνείται να ενημερώσει δημόσια για τις προθέσεις της. Συνέπεια είναι η συνεχής επιδείνωση της βιωσιμότητας της εταιρείας» σημειώνει, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση, αδυνατώντας να προωθήσει λύση, σπρώχνει το πρόβλημα διογκωμένο στην επόμενη κυβέρνηση».

Θυμίζει ακόμη πως το 2017 ο Πρωθυπουργός είχε μιλήσει για την ανάγκη αναπτυξιακού σχεδίου και τη δημιουργία φορέα διαχείρισης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. «Είμαστε στο Μάιο του 2019 και μόλις πριν από 2 μήνες θεσμοθετήθηκε ο φορέας. Όμως η Έκθεση, με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν πραγματοποιήθηκε ούτε το 2017, ούτε το 2018 και δεν προβλέπεται – προς το παρόν – να γίνει ούτε το 2019» αναφέρει.

Για τα δημόσια έργα

Σε ό,τι αφορά τα δημόσια έργα, ο κ. Σταϊκούρας θυμίζει ότι ο Πρωθυπουργός είχε πει το 2017, ότι η σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα-Δομοκός, «θα παραδοθεί στους πολίτες οριστικά την άνοιξη του 2018». «Είμαστε στο Μάιο του 2019 και τελικά αυτό συνέβη, και μάλιστα βεβιασμένα, μόλις χθες» επισημαίνει.

Για τον τομέα της εκπαίδευσης, ο βουλευτής της Ν.Δ. σημειώνει πως ο κ. Τσίπρας «αντί να προωθήσει την ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Έρευνας και Καινοτομίας, τις συρρίκνωσε δια πειραματισμών: Στέρησε τη Λαμία από έδρα τριτοβάθμιου ιδρύματος, και της εκχωρεί πολύ μικρό μερίδιο στο εθνικό σύστημα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Σήμερα, και αφού υποβάθμισε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή, έκανε αδρή αναφορά στην αξιοποίηση της περιοχής της πρώην ΠΑΒΥΠ για τη δημιουργία πανεπιστημιακών κτιριακών υποδομών, αποσιωπώντας ότι αυτό είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση την περίοδο 2013-2014 και ο ίδιος επί 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα».

Αναφερόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας ο βουλευτής της Ν.Δ. υπογραμμίζει πως «πέρασαν πάνω από 4 χρόνια για να γίνει προμήθεια νέου αξονικού και μαγνητικού τομογράφου», υπενθυμίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση, το 2014, είχε ικανοποιήσει το αίτημα για αξονικό τομογράφο, με τις προδιαγραφές που έθεσαν οι υπηρεσίες και η τότε Διοίκηση του Νοσοκομείου, εξασφαλίζοντας το ποσό των 250.000 ευρώ».

«Μετά από 4,5 χρόνια, η σημερινή κυβέρνηση αξιοποίησε αυτό το ποσό, προσθέτοντας ισόποσους πόρους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα χρόνια που μεσολάβησαν είναι χαμένα για τους πολίτες. Αφού στερήθηκαν την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας, επιπροσθέτως το Νοσοκομείο αναγκάστηκε να επωμιστεί επιπλέον οικονομικά βάρη εξαιτίας των –γνωστών σε όλους πλέον– παραλείψεων της σημερινής κυβέρνησης» σημειώνει.