Η Boeing σκοπεύει να ενσωματώσει στο δυναμικό της την… Νίκι Χέιλι

Η κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών Boeing ανακοίνωσε ότι επέλεξε τη Νίκι Χέιλι, την πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ως νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της.

Το όνομα της Χέιλι θα υποβληθεί προς ψήφιση στους μετόχους της εταιρείας, στην επόμενη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για την 29η Απριλίου, διευκρινίζει η Boeing σε ένα δελτίο τύπου.

Η 47χρονη διατέλεσε κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας, όπου ο κολοσσός της αεροναυπηγικής λειτουργεί τρία εργοστάσια.

Θεωρείται από τα αστέρια του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και το όνομά της επανέρχεται συχνά στον Τύπο ως μια πιθανή υποψηφιότητα στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Η Νίκι Χέιλι παραιτήθηκε από τη θέση της πρέσβειρας στα Ηνωμένα Έθνη τον περασμένο Οκτώβριο και αποχώρησε στα τέλη του 2018.

Σε περίπτωση εκλογής της στο διοικητικό συμβούλιο της Boeing, η Χέιλι θα βρεθεί μεταξύ εκείνων που θα πρέπει να λάβουν μια απόφαση για την προώθηση του νέου αεροσκάφους μεσαίου μεγέθους NMA (New Midsize Airplane), πάνω στο οποίο εργάζεται η Boeing εδώ και κάποιο καιρό.

Η Νίκι Χέιλι αναμένεται να ενταχθεί στον κολοσσό σε μια χρονική περίοδο όπου η Boeing, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς στις ΗΠΑ, θα πρέπει να ελιχθεί για να αποφύγει τις εμπορικές εντάσεις που προκαλεί ο πρόεδρος Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ