Η McLaren 600LT ανοίγει νέους δρόμους στη μείωση του βάρους των αυτοκινήτων

Η νέα McLaren 600LT είναι το πιο γρήγορο και ισχυρότερο supercar στην γκάμα της φίρμας. Είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε να κινείται εύκολα στο δρόμο και να ξεδιπλώνει τις αρετές της στους αγώνες.

Αποτελεί την άποψη της μάρκας για την παραγωγή ελαφρών αυτοκινήτων ειδικών προδιαγραφών που προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις και μεγάλες δόσεις οδηγικής ευχαρίστησης.

Το αναβαθμισμένο σύστημα διαχείρισης του κινητήρα V8 3.800 κ.εκ. με twin-turbocharged δίνει τη δυνατότητα να παραχθούν 600 ίπποι στις 7.500 σ.α.λ.. Η μέγιστη ροπή αγγίζει τα 62,8 χλγμ. και είναι διαθέσιμη από τις 5.500-6.500 σ.α.λ.. Αυτές οι παράμετροι του κινητήρα προσφέρουν εκπληκτικά επίπεδα απόδοσης. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,9″. Τα πρώτα 200 χλμ./ώρα εμφανίζονται στο καντράν μόλις σε 8,2″. Η McLaren 600LT μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι τα 328 χλμ./ώρα.

Το αμάξωμα βελτιστοποιεί τις αεροδυναμικές επιδόσεις. Η εκτεταμένη χρήση ινών άνθρακα –συμπεριλαμβανομένου του πλαισίου που είναι περίπου 25% πιο άκαμπτο από το αντίστοιχο αλουμινένιο πλαίσιο και των νέων αεροδυναμικών χαρακτηριστικών– μειώνουν το βάρος στα 1.247 κιλά. Ο λόγος ισχύος προς βάρος είναι 481 ίπποι στα 1.000 κιλά. Με τα προαιρετικά καθίσματα Super-Lightweight Fiber Carbon Racing που αναπτύχθηκαν, ζυγίζει 100 κιλά λιγότερο από την 570S Coupé – μια αξιοσημείωτη μείωση που προσφέρει απτά οφέλη σε κάθε πτυχή της απόδοσης του αυτοκινήτου.

Το πιλοτήριο της McLaren 600LT αποτελεί παράδειγμα για τη μείωση του βάρους. Το ελαφρύ υλικό επένδυσης Alcantara χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό, ενώ η απουσία μοκέτας στο πάτωμα του αυτοκινήτου μειώνει το συνολικό βάρος κατά 5,7 κιλά. Παράλληλα επιτρέπει στους επιβάτες να θαυμάσουν την ομορφιά των ινών άνθρακα της κατασκευής πλαισίου MonoCell II. Το κάλυμμα του ντουλαπιού έχει αφαιρεθεί και οι τσέπες των θυρών έχουν αντικατασταθεί με ελαφριά δίχτυα. O κλιματισμός, η δορυφορική πλοήγηση και το ηχοσύστημα είναι διαθέσιμα ως έξτρα επιλογές για να περιορισθεί το συνολικό βάρος του supercar.

Η παραγωγή της McLaren 600LT Coupé θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2018. Η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη. Αρχική τιμή στη Μεγάλη Βρετανία 185.500 λίρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ