Η Opel σκοπεύει να γυρίσει δυναμικά στη Ρωσία

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA Group προτίθεται να κατασκευάσει εργοστάσιο αυτοκινήτων μάρκας Opel στην ρωσική πόλη Κάλουγκα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Κάριν Ντουέ.

«Πρόθεση μας δεν είναι σε καμία περίπτωση να φέρνουμε στην Ρωσία αυτοκίνητα μάρκας Opel τα οποία συναρμολογούνται σε άλλες χώρες. Θα τα κατασκευάζουμε στην Ρωσία», δήλωσε η Ντουέ, επισημαίνοντας ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασισθεί ποια θα είναι τα μοντέλα που θα κατασκευάζονται, αυτό θα το ανακοινώσουμε λίγο αργότερα, όταν πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις».

Στην Ρωσία έχουμε ένα εργοστάσιο στην Κάλουγκα, το οποίο θέλουμε να το αξιοποιήσουμε» είπε η Ντουέ.

«Στόχος του ομίλου είναι αυξήσουμε τις πωλήσεις εκτός Ευρώπης κατά 50% το 2021 και να προωθήσουμε τα μοντέλα μας στις νέες αγορές. Το Peugeot στην Βόρεια Αμερική, το Citroen στην Ινδία και το Opel στην Ρωσία, όπως και να αυξήσουμε την διεθνή παρουσία των αυτοκινήτων μάρκας DS» δήλωσε η Ντουέ.

Η υλοποίηση του σχεδίου αυτού θα ξεκινήσει περίπου στα τέλη του 2021» δήλωσε η Ντουέ, αναφερόμενη στις δραστηριότητες που θα αναπτύξουν οι τρεις εταιρείες του ομίλου σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Παράλληλα επεσήμανε ότι «η τοπική παραγωγή είναι μια από τις προτεραιότητες και το πιο σημαντικό εργαλείο για μια επιτυχή επιχειρηματική δραστηριότητα σε σχέση με την παραγωγή αυτοκινήτων στην Ρωσία».

Η αυτοκινητοβιομηχανία PSA κατέχει το 70% του εργοστασίου στην Κάλουγκα, το οποίο έχει την δυνατότητα να παράγει 125.000 αυτοκίνητα ετησίως, ενώ η Mitsubisi κατέχει το υπόλοιπο 30%. Το 2108 το εργοστάσιο στην Κάλουγκα, παρήγαγε 38.108 αυτοκίνητα μάρκας Peugeot, Citroen και Mitsubisi.

Πρόσφατα ο όμιλος PSA είχε ανακοινώσει ότι η εμπορική ονομασία Opel επιστρέφει στην Ρωσία. Αυτό θα επιτρέψει στην PSA να ενισχύσει την παρουσία της στην ευρωασιατική αγορά, να δημιουργήσει νέα προφορά στους ήδη υπάρχοντες πελάτες της και να αποκτήσει νέους πελάτες.

Η αυτοκινητοβιομηχανία PSA άρχισε την παραγωγή της μάρκας Opel στην Ουκρανία, αλλά η επιστροφή της στην Ρωσία θα της επιτρέψει να τριπλασιάσει πωλήσεις στην ευρασιατική αγορά έως το 2021.

Η General Motors ( στην οποία ανήκε παλιότερα η Opel) σταμάτησε ολοσχερώς την παραγωγή στο εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Αγία Πετρούπολη την 1η Ιουλίου του 2015. Η αυτοκινητοβιομηχανία PSA Peugeot-Citroen το 2017 εξαγόρασε την γερμανική εταιρεία από την General Motors.

Η General Motors είχε εγκαινιάσει το εργοστάσιο της στην Αγία Πετρούπολη το 2008, στην κατασκευή του οποίου είχε επενδύσει το ποσό των 300 εκ. δολαρίων. Το 2015 η αυτοκινητοβιομηχανία άρχισε να παράγει τα μοντέλα Chevrolet Cruze και Opel Astra καθώς και να συναρμολογεί τα μοντέλα Chevrolet Trailblazer, Chevrolet Tahoe, Chevrolet Captiva και μερικά μοντέλα της Cadillac. Το 2015 υπήρχε προγραμματισμός να αυξηθεί η παραγωγή αυτοκινήτων ώστε να φθάσει από τις 98.000 αυτοκίνητα στις 230.000, αλλά έως το 2018 είχε πετύχει τους στόχους της κατά 60%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ