Θέλει τα δικαιώματα ΠΑΟΚ και ΟΦΗ η ΕΡΤ!

Η δημόσια τηλεόραση απέκτησε φέτος το καλοκαίρι τα δικαιώματα των αγώνων των επτά ομάδων που δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο (Παναθηναϊκός, Άρης, Απόλλων, Ατρόμητος, Λαμία, Ξάνθη, Παναιτωλικός) και όπως όλα δείχνουν δε θα σταματήσει εκεί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport» η Δημόσια τηλεόραση ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση στον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει συμβόλαιο με τη Nova μέχρι το τέλος της σεζόν και εισπράττει από τη συνδρομητική τηλεόραση 6 εκατομμύρια ευρώ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η ΕΡΤ θα καταθέσει πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον εντάξει στο μπουκέτο της. Η ΕΡΤ εκτός από τον ΠΑΟΚ θέλει να προσθέσει στο πρόγραμμα της και τον ΟΦΗ.

Η ομάδα της Κρήτης παίρνει τα λιγότερα χρήματα από το τηλεοπτικό της συμβόλαιο από τις 16 ομάδες της Super League και δεν θα έλεγε όχι σε τηλεοπτική μεταγραφή.

Σημειώνεται ότι τα ποσά που δημοσιεύθηκαν στη «Διαύγεια» για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Το συνολικό ποσό αγγίζει τα 52.000.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το καθένα από τα 105 ματς θα στοιχίσει στην κρατική τηλεόραση περίπου 267.000 ευρώ!

Η ΕΡΤ ωστόσο εμφανίζει αρκετά ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης. Αρκετοί από τους αγώνες που έχει μεταδόθει η Δημόσια τηλεόραση έχουν βρεθεί στην κορυφή της τηλεθέασης.