«Θέλουμε την πρωτιά στον όμιλο – Είμαστε έτοιμοι»

Η πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο της Εθνικής ομάδας, όπως παραδέχθηκε μεταξύ άλλων ο Μίχαελ Σκίμπε.

Με αφορμή την έναρξη της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA και το ματς της Ελλάδας με την Εσθονία, ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στα ΜΜΕ, στην πρώτη προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ενόψει του αγώνα στο Ταλίν (8/09).

«Το Nations League είναι μια διοργάνωση που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στην τελική φάση. Εμείς θέλουμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση για να ανέβουμε στη Β΄ κατηγορία και να διεκδικήσουμε μέσω της διοργάνωσης την πρόκριση στην τελική φάση.

«Είμαστε έτοιμοι»

«Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Θέλουμε να τα πάμε καλά ώστε να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο. Είμαστε δυνατοί, έχουμε μια καλή ομάδα» υπογράμμισε ο Γερμανός τεχνικός.

Ερωτηθείς αν εφεξής θα καλεί ποδοσφαιριστές που έχουν ρόλο, χρόνο, συμμετοχή στις ομάδες τους και ρυθμό, ο Σκίμπε απάντησε καταφατικά: «Ναι, προσπαθούμε να το κάνουμε πάντα, αυτή είναι η επιδίωξη, αλλά είχαμε παίκτες που δεν έπαιζαν τόσο πολύ.

Είναι σημαντικό ότι έχουμε περισσότερες επιλογές στη μεσοεπιθετική μας γραμμή. Είναι ευχάριστο να έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές σε αυτές τις θέσεις που έχουν χρόνο συμμετοχής αυτή τη στιγμή. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση.

Ένα παράδειγμα είναι ο Σάμαρης, ο οποίος δεν αγωνίζεται με την ομάδα του, αλλά είναι σημαντικός για εμάς. Εμείς θα είμαστε εδώ για να τον καλέσουμε και να επιστρέψει.

Ένα άλλο είναι ο Τοροσίδης που είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, γιατί είναι ο αρχηγός της Εθνικής. Αποφάσισε τις τελευταίες ημέρες να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, πρόκειται για τον αρχηγό της ομάδας και γι’ αυτό τον υπολογίζουμε».

Τι είπε για Μπακάκη

Όσο για το αν ο Τοροσίδης θα είναι στην αρχική ενδεκάδα της Εθνικής και για την κατάσταση του Μπακάκη, ο Σκίμπε δήλωσε πως «όχι, δεν είναι σίγουρο. θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα είναι ο Μπακάκης, που τα πάει πολύ καλά με την ΑΕΚ. Θα δούμε πως θα κυλήσει το επόμενο διάστημα η επιστροφή του, λόγω του τραυματισμού».