ΙΝΤΙΜΕ

«Θα μειώσω τις συνταξιοδοτικές εισφορές 15%»

Τη μείωση των συνταξιοδοτικών εισφορών έως και 15% δεσμεύθηκε ότι θα κάνει πράξη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έρθει στην κυβέρνηση.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προανήγγειλε την άμεση μείωση των εισφορών και την προώθηση του δεύτερου πυλώνα στο ασφαλιστικό με την εμπλοκή ιδιωτικών φορέων στην επικούριση.

Επιπλέον, σημείωσε ότι η ΝΔ δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται, χαρακτηρίζοντας τον κ. Βαξεβάνη «βραχίωνα του Μαξίμου».

Τι είπε για την υπόθεση Φλώρου

Μιλώντας στον Τύπο ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση Φλώρου – Εnerga, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τον «νόμο Παρασκευόπουλου».

Όπως είπε χρειάζεται υπεύθυνη και σοβαρή σωφρονιστική πολιτική. «Ο κ. Φλώρος δεν θα έβγαινε εάν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου, όπως και τόσοι άλλοι εγκληματίες», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία «θα επαναφέρει την ασφάλεια και προφανώς θα αυστηροποιηθούν οι διατάξεις για τις αποφυλακίσεις».

Παράλληλα, είπε ότι για εγκλήματα που εμπλέκεται τρομοκρατία, θα είναι «ιδιαιτέρως αυστηροί και θα επανέλθουν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου γ’».

Ερωτηθείς για τον κ. Δημητριάδη και τα «πυρά» της Κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο κ. Δημητριάδης με την κατάθεσή του έκλεισε τον κ. Φλώρο στην φυλακή. Τα υπόλοιπα θα τα λύσουν ο κ. Δημητριάδης με τον κ. Βαξεβάνη».

Τι είπε για Τσίπρα και ΔΕΘ

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «η ΔΕΘ είναι ταυτισμένη για τον Αλέξη Τσίπρα με την παροχολογία. Η ΝΔ έχει εξαγγείλει συγκεκριμένο πρόγραμμα μείωσης φόρων και προσέλκυσης επενδύσεων. Αυτό το πρόγραμμα το πιστεύουμε και είναι κοντά στον ιδεολογικό μας πυρήνα, τον φιλελεύθερο».

Για τον νόμο Κατρούγκαλου

Κληθείς να απαντήσει στο τι ακριβώς θα κάνει με τον νόμο Κατρούγκαλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τον επικουρικό δεύτερο πυλώνα. Ενας ιδιωτικός αποταμιευτικός κουμπαράς που μπορεί να διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρείες και ο οποίος θα είναι ατομικός για κάθε πολίτη και θα συμπληρώνει την κύρια σύνταξη.

Για τις εισφορές

Επιπλέον, επεσήμανε ότι θα πρέπει να μειωθούν οι εισφορές γιατί δημιουργούν εισφοροδιαφυγή. Στόχος σε τέσσερα χρόνια να μειωθούν οι εισφορές για τη βασική σύνταξη από το 20% στο 15%. Διευκρίνισε δε ότι η μείωση θα είναι πιο επιθετική τα πρώτα χρόνια.

«Θα πρέπει όμως να διατηρηθεί η δημοσιονομική σταθερότητα, γιατί δεν έχουμε ξεφύγει από τη μέγγενη της κρίσης», υπογράμμισε.