INTIME

Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι η θετική έκπληξη των ευρωεκλογών»

Την πεποίθησή του ότι το Ποτάμι θα αποτελέσει τη «θετική έκπληξη των ευρωεκλογών» εξέφρασε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

«Η χώρα έχει ανάγκη από μια καθαρή, ψύχραιμη, ενωτική, ευρωπαϊκή φωνή», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης. Παράλληλα, ανέφερε ότι υποστηρίζει το σχέδιο Μακρόν που «εξασφαλίζει ελευθερία, πρόοδο και την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών», ενώ υπογράμμισε ότι το μέλλον την Ελλάδας είναι στις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».

«Πρόβλημα ο λαϊκισμός και η ακροδεξιά»

«Προσπαθούμε να διεξάγουμε έναν αγώνα με πολλή Ευρώπη», ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Θεοδωράκης και σημείωσε ότι ο στόχος του Ποταμιού είναι να εκλεγούν και πάλι δύο ευρωβουλευτές και η δύναμή του να ξεπεράσει το 5%.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα δύο μεγάλα προβλήματα της Ευρώπης είναι ο λαϊκισμός και η ακροδεξιά, που έχουν ως αποτέλεσμα να μην λαμβάνονται αποφάσεις (όπως, για παράδειγμα, στο προσφυγικό). «Την επόμενη πενταετία θα κριθεί αν η Ευρώπη θα είναι υποκατάστημα της Αμερικής, της Κίνας και της Ινδίας ή αν θα παραμείνει η μεγάλη δύναμη», επισήμανε.

Τάχθηκε, παράλληλα, υπέρ ενός ενιαίου αμυντικού δόγματος στην Ευρώπη και υπέρ ενός ενιαίου ευρωπαϊκού στρατού, σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει υπουργός οικονομικών με μεγάλο προϋπολογισμό για την ενίσχυση των μικρομεσαίων και της εξαγωγικής τους δραστηριότητας και τόνισε ότι πιστεύει στη φορολόγηση των πολυεθνικών κολοσσών.

Κριτική σε Τσίπρα – Μητσοτάκη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν παρέλειψε να ασκήσει έντονη κριτική στους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τους ότι προσπαθούν να μιλούν για τα ασήμαντα της πολιτικής και όχι για τα μεγάλα της Ευρώπης, ενώ έκανε λόγο για «κοκορομαχίες» στη Βουλή και προέβλεψε ότι και τις επόμενες μέρες οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα συνεχίσουν να μιλούν για όλα τα θέματα εκτός από το κομματικό δημόσιο και το θέμα της οικονομικής διαφάνειας στις δαπάνες και τα δάνειά τους.

Με αφορμή τη συγκρότηση εκ νέου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού σχολίασε: «Το Ποτάμι ποτέ δεν έπαψε να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Είχε πάντα κοινοβουλευτική εκπροσώπηση χάρη στον Μαυρωτά, τον Λυκούδη και εμού, αλλά είναι σημαντικό ότι έστω και από σπόντα, κατά λάθος δηλαδή για τα άλλα κόμματα -δεν ξέρω αν το είχαν σκεφτεί- φύγανε κάποιοι από τους αποστάτες από τη Βουλή και έτσι δόθηκε η δυνατότητα να ξανασυγκροτηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού».

«Το Ποτάμι υπάρχει για να λύνει προβλήματα»

«Ο λόγος που υπάρχει το Ποτάμι είναι όχι για να περιμένει μια εξουσία που κάποτε θα έρθει ή θα του δοθεί, αλλά για να λύνει συνεχώς προβλήματα των πολιτών σήμερα, αύριο, μεθαύριο», σημείωσε ο επικεφαλής του κόμματος, προσθέτοντας πως «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, ανανεωμένη και πιο δυνατή παρά ποτέ, με νέο αίμα, με καθαρές απόψεις, θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο μέχρι τις εθνικές εκλογές για να λυθούν κάποια προβλήματα, που η χώρα αντιμετωπίζει».

Παράλληλα, προανήγγειλε την υπερψήφιση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά τόνισε ότι είναι λάθος να εμφανίζονται σαν τα δώρα του ηγέτη προς τον κόσμο.

Στη συνέντευξη Τύπου ο βουλευτής του Ποταμιού, Νίκος Νυφούδης, παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που πραγματοποιούν περιοδείες στη Μακεδονία:

Τον ευρωβουλευτή Γιώργο Γραμματικάκη καθώς και τους Νίκο Ανδρίτσο, Δήμητρα Γιαννάκη, Όλγα Δούρου, Τάνια Παλαμίδη, Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου, Θεόδωρο Τσίκα, Στέλιο Φενέκο και Θανάση Χειμωνά.