Θεριακλής ελέφαντας καπνίζει για να κάνει την…ανάγκη του!

Είναι γνωστό ότι το τσιγάρο είναι εθιστικό και οι θεριακλήδες το απολαμβάνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή σε όλες τις στιγμές τους! Ξέρατε όμως ότι υπάρχει και ελέφαντας ιδιαίτερα θεριακλής που καπνίζει; Και μάλιστα με επιστημονική εξήγηση!

Στο παρακάτω  βίντεο λοιπόν, απεικονίζεται ένας θηλυκός ελέφαντας που κάνει πολλές «τζούρες» σε δάσος της Ινδίας και  έχει αφήσει άναυδους τους επιστήμονες.

O θηλυκός ελέφαντας, που πρωταγωνιστεί στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, στέκεται πίσω από ένα δέντρο και ξαφνικά ένα σύννεφο καπνού βγαίνει από το στόμα του.

Το βίντεο τραβήχτηκε από εργαζόμενους του Εθνικού Πάρκου Nagarahole στην ινδική περιοχή Καρνατάκα, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το βίντεο έχει  διάρκεια 49 δευτερολέπτων και έχει γίνει ήδη viral στο διαδίκτυο.

Πως το εξηγούν οι επιστήμονες

Από την πλευρά τους, οι επιστήμονες προσπαθούν να εξηγήσουν αυτό που είδαν: Συνήθως τα ζώα αυτά δεν καπνίζουν και δεν εθίζονται σε βλαβερές συνήθειες.

Ωστόσο, ειδικοί επισημαίνουν ότι ένας από τους λόγους που πιθανότατα ο θηλυκός ελέφαντας να κάπνισε το τσιγάρο, είναι ότι η νικοτίνη ενδέχεται να δρα ως καθαρτικό στον οργανισμό και να το βοηθά να… κάνει την ανάγκη του!