Θεσσαλονίκη: Αιτήσεις για επίδομα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος

Επεκτείνεται η δυνατότητα επανασύνδεσης σε καταναλωτές με ληξιπρόθεσμες οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος, στους οποίους έγινε διακοπή της ηλεκτροδότησης μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2018, σύμφωνα με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως έγινε γνωστό, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ήδη προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε συμπολίτες με χαμηλά εισοδήματα και στην παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος, στο πλαίσιο του άρθρου 36 του Ν. 4508/2017 και μετά την έκδοση της ΚΥΑ που καθορίζει τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχετικού νόμου, σε όσα νοικοκυριά έχει κοπεί το ρεύμα μέχρι 30/06/2018 και σε συνδυασμό με τα άλλα οικονομικά και εισοδηματικά κριτήρια, υπάρχει η δυνατότητα της επανασύνδεσης αλλά και της χορήγησης εφάπαξ βοηθήματος, που αφορά στην αποπληρωμή των χρειών προς τον πάροχο ενέργειας.

Πλήρης κάλυψη για χρέη μέχρι 6.000 ευρώ

«Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίπτωση χρεών προς τον πάροχο μέχρι 6.000 ευρώ, το ποσό καλύπτεται ολόκληρο» αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση του δήμου. Οι καταναλωτές θα εντάσσονται σε πρόγραμμα διακανονισμού και το εναπομείναν ποσό θα εξοφλείται από τους ίδιους σε άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://thessaloniki.gr/katathesi-aitiseon-gia-chorigisi-efapax-eidikou-voithimatos/ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια για την υποβολή της αίτησης. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Θεσσαλονίκης, (Β. Γεωργίου Α’1, στον 1ο όροφο) και θα παραπέμπονται προς εξέταση στην αρμόδια επιτροπή.