Θεσσαλονίκη: Απολογούνται οι υπάλληλοι της υπόθεσης των θυρίδων

Σε απολογία θα κληθούν μέχρι το τέλος του μήνα οι τραπεζικοί υπάλληλοι που εμπλέκονται στην καταγγελλόμενη υπόθεση κλοπής πολύτιμων αντικειμένων αξίας περίπου 2,7 ευρώ, από θυρίδες τραπεζικού καταστήματος στη Θεσσαλονίκη.

Η πολύκροτη υπόθεση βρίσκεται εκ νέου στα χέρια της ειδικής ανακρίτριας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, η οποία εισηγήθηκε τους προηγούμενες μήνες να τη θέσει στο αρχείο, κρίνοντας ότι τα στοιχεία είναι ανεπαρκή.

Η αντίθεση άποψη

Ωστόσο, σύμφωνα με συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, ο εισαγγελέας εφετών είχε αντίθετη άποψη και τη διαφωνία αυτή ήρθε να λύσει το Συμβούλιο Εφετών, που αποφάσισε να διεξαχθεί συμπληρωματική ανάκριση.

Σήμερα, ιδιοκτήτες των θυρίδων που κατήγγειλαν την παραβίασή τους και την αφαίρεση του πολύτιμου περιεχομένου τους, επισκέφθηκαν την ανακρίτρια και κατέθεσαν στοιχεία για την υπόθεση, ενώ υπέβαλαν διάφορα αιτήματα, όπως να διενεργηθεί νέα αυτοψία και πραγματογνωμοσύνη, υπό το βάρος νέων δεδομένων που – όπως ισχυρίζονται – βγήκαν στην επιφάνεια.

Να σημειωθεί ότι το κατηγορητήριο περιλαμβάνει πέντε υπαλλήλους, συνταξιούχους πλέον, οι οποίοι κατά το παρελθόν ασκούσαν καθήκοντα συνδεόμενα με τη φύλαξη των θυρίδων. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για κακουργηματική υπεξαίρεση.

Υπενθυμίζεται ότι αυτοκτόνησε κατηγορούμενος για τις θυρίδες