Φωτ. Αρχείου

Θεσσαλονίκη: «Στη φυλακή για τον φόνο της 77χρονης ο 24χρονος»

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 24χρονος που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 77χρονη, μέσα στο σπίτι όπου ζούσε στην Περαία στη Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός φέρεται να ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών όταν τέλεσε την πράξη του, ενώ, κληθείς να περιγράψει στον ανακριτή τον τρόπο που διέπραξε τη δολοφονία, επικαλέστηκε κενά μνήμης.

Ο ίδιος έδειξε να μη μπορεί να πιστέψει τι έκανε και ζήτησε συγγνώμη από τους οικείους της άτυχης ηλικιωμένης, για την οποία φέρεται να είπε ότι τη «λάτρευε».

Τι προέκυψε

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο καθ’ ομολογίαν δράστης επισκεπτόταν συχνά την ηλικιωμένη, την οποία γνώριζε από παλιά, όταν ακόμη ζούσε με την οικογένειά του στην ίδια οικοδομή. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, όταν της ζητούσε χαρτζιλίκι ή φαγητό, εκείνη του έδινε.

Ωστόσο, όταν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου επισκέφθηκε ξανά την ηλικιωμένη, αυτή φαίνεται πως αρνήθηκε να του προσφέρει χρήματα και τότε εκείνος θύμωσε, άρπαξε ένα μαχαίρι και την τραυμάτισε θανάσιμα.

Σε βάρος του 24χρονου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, απόπειρα ληστείας, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία και κατοχή ναρκωτικών προς ίδια χρήση.