φωτο αρχείου

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων για αρπαγή και εκβίαση σε βάρος 17 παράτυπων μεταναστών

Στη σύλληψη δύο ατόμων για αρπαγή και εκβίαση σε βάρος 17 παράτυπων μεταναστών προχώρησε αστυνομικοί στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες κρατούσαν τους μετανάστες παρά τη θέλησή τους σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην περιοχή του Ωραιοκάστρου και απαιτούσαν την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Η αστυνομία οδηγήθηκε στην εξιχνίαση της υπόθεσης από σχετική κλήση που δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν πλησίον εγκαταλελειμμένου εργοστασίου στην περιοχή του Ωραιοκάστρου τους δύο αλλοδαπούς, καθώς και 17 παράτυπους μετανάστες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, οι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα σε προγενέστερο χρόνο, από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου και κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, από τους δύο δράστες, στο προαναφερόμενο εργοστάσιο.

Οι δύο αλλοδαποί με τη χρήση βίας απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικών ποσών από συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Οι δύο συλληφθέντες είναι αλλοδαποί ηλικίας 25 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση και παράνομη προώθηση στο εσωτερικό της χώρας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.