Θεσσαλονίκη: Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ από το απόγευμα και αύριο

Νέα ταλαιπωρία για τους κατοίκους στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, αποφάσισε στάση εργασίας από τις 19:00, καθώς και 24ωρη απεργία, αύριο Πέμπτη.

Ο λόγος της κινητοποίησης γίνεται με αφορμή την τροπολογία για τη «φιλετοποίηση» όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι και την «εκχώρηση αστικού έργου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου:

«Οι εργαζόμενοι στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης σε σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου εργαζομένων αποφασίσαμε την έναρξη κινητοποιήσεων ενάντια στην αιφνίδια κατάθεση και συζήτηση προς ψήφιση της εκπρόθεσμης τροπολογίας του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για τη φιλετοποίηση και εκχώρηση αστικού έργου τού προσφάτως δημοσίας ευθύνης ΟΑΣΘ σε ΚΤΕΛ ΑΕ και άλλους ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών.

Οι μάσκες πέσανε και οι πραγματικοί στόχοι της πολυδιαφημιζόμενης κρατικοποιήσης του ΟΑΣΘ αποκαλύπτονται. Η διάλυση της συγκοινωνίας, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και ο διαμελισμός χιλιάδων εργαζομένων, μας βρίσκει αντίθετους και μας αναγκάζει να βγούμε αγωνιστικά στους δρόμους.

Σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, ημέρα συζήτησης και ψήφισης της σχετικής τροπολογίας, εμείς οι εργαζόμενοι προκηρύσσουμε στάση εργασίας για σήμερα από 19.00 έως λήξη βάρδιας και αύριο Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 24ωρη γενική απεργία, απαιτώντας την απόσυρση της τροπολογίας και άμεση διαβούλευση με Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, όλους τους δήμους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης και εργαζόμενους στην αστική συγκοινωνία. Για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών μας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση».

Δείτε επίσης: Σέρρες: Γιούχα στον καθηγητή που κατηγορείται για χρηματισμό (vd)