Θετικά μηνύματα από τη συνάντηση Τσίπρα – Λανγκάρντ

Συνάντηση με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστιν Λανγκάρντ είχε σήμερα (24/1) στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο Αλέξης Τσίπρας, από την οποία – σύμφωνα με όσα είπε και έγραψε  η πρώτη – εστάλησαν θετικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα και δεσμεύτηκε για την συνέχιση της βοήθειας του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Ήταν ευχαρίστησή μου να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Τσίπρα στο Νταβός σήμερα. Τον συνεχάρην για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, ένα κλίμα που αποτυπώθηκε επίσης στην πρόσφατη ανακοίνωση του Eurogroup και διαβεβαίωσα τον πρωθυπουργό για τη συνεχίζομενη στήριξη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.

Υπογράμμισα επίσης, ότι η ολοκλήρωση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων και η παροχή ελάφρυνσης χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους είναι αναγκαία για να στηρίξουν μια βιώσιμη ανάπτυξη και μια επιτυχί έξοδο από την επίσημη χρηματοδότηση αργότερα φέτος. Ο πρωθυπουργός και εγώ συμφωνήσαμε να εργασθούμε μαζί στην κατεύθυνση αυτών των κοινών στόχων» τόνισε στις δηλώσεις της η Κριστίν Λανγκάρντ.

Λίγο αργότερα στο Twitter εγραψε: «Συναντήθηκα με τον Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη για την πρόοδο των ελληνικών μεταρρυθμίσεων. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για τους κοινούς στόχους για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και την εξασφάλιση ελάφρυνσης του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους, τα οποία είναι ουσιαστικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Από την πλευρά του, το γραφείο του πρωθυπουργού, αναφερόμενο στη συνάντηση τόνισε: «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Κατά την συνάντηση χαιρετίστηκε η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι τεχνικές συζητήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο καθώς και την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του προγράμματος».