Ινδία: Γέμισαν φίδια οι πλημμυρισμένες συνοικίες της Κεράλας

Ανάστατοι είναι στην Ινδία οι κάτοικοι στις πλημμυρισμένες συνοικίες της Κεράλας καθώς γέμισαν φίδια.

Τώρα που τα νερά υποχωρούν, μετά τις φονικές πλημμύρες που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 420 νεκρούς, οι πληγείσες περιοχές έχουν κατακλυστεί από δηλητηριώδη ερπετά τα οποία κρύβονται κάτω από τα χαλιά, μέσα στα ρούχα, ακόμα και στα πλυντήρια των πλημμυρισμένων σπιτιών,.

Τα νοσοκομεία στην πολιτεία της Κεράλας  προετοιμάζουν διαρκώς αντιοφικούς ορούς και οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

«Φίδια έχουν εμφανιστεί σε πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και οι αρχές έχουν στείλει προειδοποιητικά μηνύματα προκειμένου να ληφθούν μέτρα προφύλαξης» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Τα νοσοκομεία έχουν εξοπλιστεί για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση» συμπλήρωσε ο ίδιος και «Σε όλα τα νοσοκομεία υπάρχουν αποθέματα αντιοφικών ορών και φαρμάκων, ιδίως σε εκείνα που βρίσκονται στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές».

Βρέθηκαν κόμπρες μέσα σε ρούχα

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα νοσοκομεία στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της πολιτείας, τις πλέον πληγείσες περιοχές, κατέγραψαν αύξηση του αριθμού των ασθενών που διακομίστηκαν έπειτα από δάγκωμα φιδιού.

Ο Βάβα Σουρές, ένας γητευτής φιδιών στην περιοχή, σημείωσε στην εφημερίδα Hindustan Times ότι έλαβε 22 κλήσεις από ανήσυχους κατοίκους κι ότι ο ίδιος αιχμαλώτισε 5 κόμπρες στην κοινότητα Ερνακουλάμ. «Μία εξ αυτών βρέθηκε σε μία ντουλάπα ρούχων στον δεύτερο όροφο μιας κατοικίας, μια άλλη κάτω από ένα πλακάκι» εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ