Πηγή φωτ: BBC

Ινδία: Στους 73 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Κεράλα

Οι φονικές πλημμύρες που προκλήθηκαν από μεγάλες βροχοπτώσεις λόγω των μουσσώνων στο νότιο ινδικό κρατίδιο της Κεράλα  έχουν προκαλέσει μέχρι τον θάνατο σε 73 άτομα, το κλείσιμο του αεροδρομίου, ενώ περισσότεροι από 85.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της δήλωσε ότι οι περισσότεροι νεκροί προέρχονται από τα συντρίμμια που προκαλούνται από τις κατολισθήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ο Διεθνής Αερολιμένας «Κοσίν» ένας από τους πιο πολυσύχναστους στην Ινδία, έκλεισε μέχρι τις 18 Αυγούστου καθώς ένας από τους αεροδιαδρόμους πλημμύρησε.

Επίσης η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας έχει εκδώσει «κόκκινη προειδοποίηση», ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, με την κυβέρνηση να έχει αποστείλει πρόσθετες δυνάμεις για να βοηθήσει τις τοπικές αρχές.

«Είμαστε μάρτυρες σε κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία της Κεράλα» τόνισε ο επικεφαλής υπουργός Πιναράγι Βιγιαγιάν στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε πως «σχεδόν όλα τα πράγματα πλέον είναι ανοιχτά. Οι περισσότεροι από τους σταθμούς επεξεργασίας του νερού είναι βυθισμένοι, ενώ οι κινητήρες έχουν υποστεί ζημιά».

Να σημειωθεί ότι Κεράλα έχει 44 ποτάμια που εκχύνονται στην αραβική θάλασσα, ενώ τα σχολεία και στις 14 συνοικίες της πόλης έχουν κλείσει και ορισμένες περιοχές έχουν απαγορευτεί στους τουρίστες.

Πηγή:BBC

Πηγή φωτ: BBC