φωτ. αρχείου

Ινδονησία: Στους 98 οι νεκροί από τον σεισμό – Απομακρύνθηκαν 2.000 τουρίστες

Τουλάχιστον 98 άνθρωποι έχασαν σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό των 6,9 Ρίχτερ που έπληξε την Ινδονησία.

Οι διασώστες μέχρι στιγμής, έχουν απομακρύνει περισσότερους από 2.000 τουρίστες από μικρά τουριστικά νησιά κοντά στο νησί Λομπόκ.

Η ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή ακόμη και στο γειτονικό Μπαλί, το πλέον τουριστικό νησί της αρχιπελάγους της νοτιοανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δρόμοι και τρεις γέφυρες έχουν υποστεί ζημιές, ενώ είναι δύσκολη η προσέγγιση σε ορισμένα σημεία.

Φόβοι για μεγάλη αύξηση του αριθμού των νεκρών στην Ινδονησία

Ο αριθμός των κατοίκων που απομακρύνονται μπορεί να φθάσει τουλάχιστον τους 20.000 στο Λομπόκ κατά τις τοπικές αρχές, οι οποίες απευθύνουν έκκληση για φάρμακα και τρόφιμα.

Σε εκατοντάδες τραυματίες προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια στον εξωτερικό χώρο ενός νοσοκομείου που υπέστη ζημιές στη Ματαράμ, τη μεγαλύτερη πόλη του Λομπόκ η οποία επλήγη ιδιαίτερα από τον σεισμό.

Οι περισσότεροι νεκροί βρέθηκαν στην ορεινή βόρεια πλευρά του Λομπόκ, μακριά από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο νότιο και δυτικό τμήμα του νησιού.