Σε κρίσιμη κατάσταση το αγοράκι που διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο

Σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση παραμένει το αγοράκι, ηλικίας 2,5 ετών, που διακομίστηκε την Τετάρτη (26/9) στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αφότου βρέθηκε «απαγχονισμένο» από κορδόνι κουρτίνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ιπποκράτειο:

«Στις 26.09.2018 και ώρα 16.20 εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων ο ανήλικος Μ.Δ., ηλικίας 2,5 ετών με τη διάγνωση: “ Απαγχονισμός – Κατάσταση μετά αναταχθείσα καρδιακή ανακοπή”.

Ο ασθενής διακομίσθηκε διασωληνωμένος με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ από τα ΤΕΠ του ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ. Όπως αναφέρεται από το ΕΚΑΒ και το συγγενικό περιβάλλον το παιδί ανευρέθη σε ανακοπή στην οικία της γιαγιάς “απαγχονισμένο” από σύστημα κορδονιού κουρτίνας. Δόθηκαν πρώτες βοήθειες από το θείο του παιδιού και στη συνέχεια από το ΕΚΑΒ όπου ακολούθησε εξειδικευμένη ΚΑΡΠΑ (διασωλήνωση, χορήγηση φαρμάκων αναζωογόνησης και έγινε ανάταξη της ανακοπής ) και μεταφέρθηκε στο ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ. Στη συνέχεια έγινε CT- εγκεφάλου και ΑΜΣΣ χωρίς ιδιαίτερα ευρήματα.

Ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό υπό στάγδην καταστολή και αποιδηματική αγωγή. Κατά την εισαγωγή και μέχρι σήμερα είναι αιμοδυναμικά σταθερός, χωρίς προβλήματα οξυγόνωσης, λοιπά συστήματα κ.φ..

Επίσης, φέρει μια κυκλοτερή εκχύμωση στην τραχηλική χώρα (που συνάδει με τον μηχανισμό κάκωσης), πετέχειες στο πρόσωπο και στον τράχηλο.

Το παιδί θα παραμείνει σε καταστολή και μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας. Παρά τη σταθερότητα της κλινικής εικόνας η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη».