ΙΣΑ: «Δικαίωση των γιατρών η απόφαση του ΣτΕ»

Για δικαίωση των γιατρών και των επιστημόνων από την απόφαση του ΣτΕ για το ασφαλιστικό κάνει λόγο μέσω ανακοίνωσής του ο ΙΣΑ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μιλάει για δικαίωση, παρότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη επίσημη απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε «παράνομη την ένταξη ελεύθερων επαγγελματιών και την εισφορά του 20%».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες, η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ φαίνεται να δικαίωσε, κατά πλειοψηφία, τους κλάδους των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο κρίνοντας αντισυνταγματική την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αλλά και των αγροτών στον ΕΦΚΑ.

Αντίθετα, κρίθηκε σύννομη η ένταξη στον φορέα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα. Επιπλέον και κυρίως κρίθηκε αντισυνταγματικός ο υπολογισμός της εισφοράς του ΕΦΚΑ με βάση το εισόδημα που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (26,95% επί του εισοδήματος)».

Ανάσα για το μαχόμενο γιατρό

Ο ΙΣΑ εν συνεχεία κάνει λόγο για μία απόφαση που δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα και μία ανάσα για τον μαχόμενο γιατρό.

«Δικαιώνεται έτσι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που μαζί με άλλους μεγάλους επιστημονικούς συλλόγους προσέφυγε στο ΣτΕ. Πρόκειται για ένα αισιόδοξο μήνυμα, μία ανάσα για τον μαχόμενο ιατρό που τη δύσκολη αυτή περίοδο δίνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης.  Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε σχετικά».