Διαμαρτυρία ΙΣΑ για τον τραυματισμό του γιατρού στο Ιπποκράτειο

Για πρωτοφανές συμβάν που αναδεικνύει την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), διαμαρτυρόμενος για τον τραυματισμό γιατρού, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, μετά από πτώση του ασανσέρ.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (18/3), χωρίς ευτυχώς ο γιατρός να τραυματιστεί σοβαρά από την πτώση του ασανσέρ.

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διαμαρτύρεται εντόνως, για τον τραυματισμό ιατρού, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, μετά από πτώση του ασανσέρ του νοσοκομείου.

Πρόκειται για ένα ακόμα πρωτοφανές συμβάν που αναδεικνύει την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, από την υποχρηματοδότιση και την υποστελέχωση.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εργάζονται σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, εγκυμονούν κινδύνους ,τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό».

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν πλέον οριακά, με ελάχιστο προσωπικό και σοβαρές ελλείψεις, σε υλικά και εξοπλισμό. Το ατυχέστατο αυτό συμβάν δυστυχώς δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, με τη συντήρηση τόσο του τεχνολογικού εξοπλισμού, όσο και των κτιριακών υποδομών, των δημόσιων νοσοκομείων . Το προσωπικό των νοσοκομείων, εργάζεται σε συνθήκες επαγγελματικής εξουθένωσης, δίνοντας μάχη για να κρατήσει όρθιο το σύστημα υγείας που καταρρέει».

Ο ΙΣΑ ζητά την αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, τη στελέχωσή τους με προσωπικό και τον εκσυγχρονισμό της τεχνολογικής και κτιριακής υποδομής τους προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών.