Φωτογραφία Αρχείου

Ισπανία: Διασώθηκαν 933 μετανάστες τις τελευταίες ώρες

Πάνω από 900 μετανάστες -933 για την ακρίβεια- διέσωσαν οι αρχές στην Ισπανία το διήμερο 15-16 Ιουνίου. Παράλληλα, η ισπανική ακτοφυλακή εντόπισε τις σορούς τεσσάρων μεταναστών, την ώρα που η χώρα προετοιμάζεται για την άφιξη ενός σωστικού σκάφους ανθρωπιστικής οργάνωσης στο οποίο η Ιταλία και η Μάλτα αρνήθηκαν να επιτρέψουν την είσοδο στα λιμάνια τους.

Διπλασιάστηκαν οι μετανάστες που έφτασαν στην Ισπανία

Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν μέσω θαλάσσης περιοχές που μαστίζονται από τη φτώχεια και τον πόλεμο και κατευθύνονται προς την Ισπανία διπλασιάστηκε τον περασμένο χρόνο και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2018, σύμφωνα με την ΕΕ, πιθανόν θέτοντας το μεταναστευτικό ζήτημα στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας της χώρας.

Στο πλευρό των μεταναστών ο Σάντσεθ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, έχει ήδη πραγματοποιήσει φιλομεταναστευτικές κινήσεις τις δύο αυτές πρώτες εβδομάδες στην πρωθυπουργία, καθώς προσφέρθηκε να δεχτεί το σωστικό πλοίο Aquarius με 629 επιβαίνοντες και δεσμεύτηκε να προσφέρει υγειονομική φροντίδα στους μετανάστες που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Η ακτοφυλακή ανέφερε στο Twitter, ότι διέσωσε 507 ανθρώπους από 59 μικρές σωστικές λέμβους στα στενά του Γιβραλτάρ, όπου εντοπίστηκαν και οι τέσσερις σοροί.

Η διάσωση των υπολοίπων έγινε στη Θάλασσα του Αλμποράν, ανάμεσα στο βορειοανατολικό Μαρόκο και τη νοτιοανατολική Ισπανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ