φωτ. αρχείου

Κέρκυρα: Εκκενώθηκε το χωριό Ραχτάδες

Την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει προκαλέσει η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Κέρκυρα, στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού.

UPDATE 18:20:

Η πυρκαγιά που μαίνεται σε δασική έκταση στην Κέρκυρα και βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ώρα, φαίνεται να βρίσκεται σε πιο διαχειρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Νωρίτερα, μετά από εισήγηση του Π.Σ. πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση του χωριού Ραχτάδες, βορειοδυτικά του νησιού,

Αντιμέτωποι με τη φωτιά βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι, στο σύνολό τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, αστυνομικές δυνάμεις και ομάδες εθελοντών.

Τα εναέρια μέσα που πραγματοποιούσαν ρίψεις, έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν πριν από λίγο.

UPDATE 17:25:

Στην εκκένωση του χωριού Ραχτάδες προέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας μετά τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει και βρίσκεται σε εξέλιξη, σε δασική έκταση, βορειοδυτικά του νησιού. Στην εκκένωση του χωριού συμμετείχε και ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, ενώ στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και του Δήμου.

Πυκνοί καπνοί ζώνουν όλη την περιοχή, ενώ η φωτιά λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Αυτή την ώρα στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν από αέρος τρία καναντέρ και δύο πετζετέλ.

«Ήταν σωτηρία η άμεση επέμβαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Εσωτερικών, που την καλέσαμε και ανταποκρίθηκε αμέσως στέλνοντας τρία καναντέρ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή.

Αντιμέτωποι με τη φωτιά βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσία του νησιού που κινητοποιήθηκε άμεσα, αστυνομικές δυνάμεις και ομάδες εθελοντών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρεί το σύνολο των πυροσβεστικών μέσω του νησιού, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου «πετζετέλ», υδροφόρες της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και του δήμου, ενώ αναμένεται άμεσα και η συνδρομή και άλλων εναέριων μέσων.

 

 

 

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Φορτηγάκι «τυλίχθηκε» στις φλόγες εν κινήσει (vd)