Κέρκυρα: Προφυλάκιση 39χρονου για πορνογραφία ανηλικων

Την προφυλάκιση του 39χρονου από την Κέρκυρα που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων μέσω διαδικτύου αποφάσισαν την Παρασκευή (25/1) εισαγγελέας και ανακριτής.

Ο κατηγορούμενος, δημόσιος υπάλληλος και πρώην αθλητής Εθνικής Ομάδας, είχε συλληφθεί την περασμένη Τρίτη, μετά από αξιοποίηση στοιχείων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την Υπηρεσία ICE (Immigration and Customs Enforcement) και φέρεται να έχει αποκαλυφθεί ότι, χρησιμοποιώντας διαδικτυακές υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, συνομιλούσε με ανήλικη υπήκοο των ΗΠΑ και κατάφερε να της αποσπάσει πλήθος γυμνών φωτογραφιών και video, τα οποία στη συνέχεια απέστειλε σε συγγενικά της πρόσωπα.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε έρευνα στην οικία του 39χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στα ψηφιακά πειστήρια ανευρέθηκαν τα επίμαχα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης, καθώς και χιλιάδες αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Διακοπή κυκλοφορίας σε επαρχιακούς δρόμους της Πέλλας