Καίρια ερωτήματα ΝΔ Θεσσαλονίκης σε Τσίπρα για ΟΑΣΘ

Τρία καίρια ερωτήματα για τον ΟΑΣΘ απευθύνει η ΝΔ Θεσσαλονίκης στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Σε ανοιχτή επιστολή της, ρωτά τον κ. Τσίπρα αν αληθεύει η δραματική μείωση των εσόδων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, αν έχουν καταργηθεί οι προληπτικοί έλεγχοι των λεωφορείων και αν η σημερινή διοίκηση έχει εννέα μήνες να πληρώσει ΦΠΑ.

Αναλυτικά η επιστολή της ΝΔ Θεσσαλονίκης για τον ΟΑΣΘ:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

με την ευκαιρία της παρουσίας σας στη Θεσσαλονίκη σήμερα, θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας τρεις πληροφορίες που αφορούν στον ΟΑΣΘ και στη λειτουργία του και οι οποίες έχουν φθάσει σε εμάς:

  1. Είναι αλήθεια ότι τα έσοδα του 1ου διμήνου του 2018 σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του 2017 από εισιτήρια και κάρτες έχουν μειωθεί δραματικά;
  2. Είναι αλήθεια ότι έχουν καταργηθεί οι προληπτικοί έλεγχοι των λεωφορείων και στα συνεργεία αλλάζουν μόνο τα λάδια;
  3. Είναι αλήθεια ότι η σημερινή Διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν πληρώνει εδώ και εννέα μήνες ΦΠΑ;

Με την ευκαιρία της προσέλευσής σας στο γραφείο σας στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να ρωτήσετε τους συνεργάτες σας για τα ανωτέρω θέματα;

Εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη, δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι στο Μαξίμου είστε ενήμερος για τις συνθήκες των αστικών συγκοινωνιών στην πόλη μας. Κυρίως σας επισημαίνουμε τα θέματα ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων, καθώς τους τελευταίους μήνες η εγκληματικότητα έχει μεταφερθεί μέσα στα λεωφορεία.

Σας ενημερώνουν για αυτά οι συνεργάτες σας;».