Και τρίτη δίκη για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου στο παρά πέντε της παραγραφής

Kαι τρίτη δίκη για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου στο παρά πέντε της παραγραφής των αδικημάτων. Μετά τις δύο σκανδαλώδεις αθωώσεις από δύο διαφορετικά δικαστήρια, οι 36 κατηγορούμενοι, χρηματιστές  και επιχειρηματίες, θα καθίσουν για  τρίτη φορά  στο εδώλιο του κατηγορουμένου προκειμένου να λογοδοτήσουν για το σκάνδαλο με τις αποκαλούμενες «μετοχές-φούσκες» του χρηματιστηρίου, την περίοδο του 1999.

Μετά από έφεση της εισαγγελέως της έδρας, Αθηνάς Θεοδωροπούλου, που είχε εισηγηθεί καταδίκες, κατά της κατά πλειοψηφία απαλλακτικής απόφασης του Δικαστηρίου (Τριμελές  Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας), για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες  (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) υπόθεση θα ξαναδικαστεί και μάλιστα  από … μηδενική βάση.

Επισημαίνεται ότι η παραγραφή των αδικημάτων επέρχεται τον Μάρτιο του 2019, γεγονός που καταδεικνύει το κατεπείγον όλων των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν από εδώ και πέρα.

Δύο αθωώσεις

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη αθωωτική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 2-1. Το ένα μέλος είχε την άποψη ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έπρεπε να κριθούν ένοχοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Από την πλευρά της και η εισαγγελέας της έδρας,  Αθηνά Θεοδωροπούλου, είχε εισηγηθεί την  ενοχή των κατηγορουμένων χαρακτηρίζοντας  την πρώτη αθώωση τους ως εσφαλμένη.

Η υπόθεση, μετά από εκείνη την πρώτη αθώωση, είχε φτάσει σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για νέα κρίση μετά την αναίρεση που είχε σπεύσει αν ασκήσει η Εισαγγελέας  του  Αρείου Πάγου.