Ν. Κακλαμάνης: «Όποιος ψηφίσει τη Συμφωνία, δεν μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ»

«Όποιος δεν ψηφίσει κατά της συμφωνίας των Πρεσπών δεν μπορεί να ευελπιστεί σε συνεργασία με τη ΝΔ είτε πριν είτε και μετά τις εκλογές», τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης, στέλνοντας μήνυμα ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως εξήγησε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», εξάλλου, το εν λόγω ζήτημα αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε: «Έχουμε τα κοινοβουλευτικά “όπλα” που προβλέπουν το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής κατά τη συζήτηση και την ψηφοφορία για την επικύρωση αυτής της συμφωνίας. Θα τα εξαντλήσουμε όλα εάν χρειαστεί».

«Εκλογές νωρίτερα μόνο με εντολή Τραμπ και Μέρκελ»

Ερωτηθείς για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Κακλαμάνης εκτίμησε πως ο Αλέξης Τσίπρας «θέλει να πάει ως το Σεπτέμβριο ώστε να εξαϋλώσει το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής και να κάνει τις εθνικές εκλογές με το δίλημμα Αριστερά – Δεξιά, πιστεύοντας ότι έτσι θα εγκλωβίσει τον ελληνικό λαό».

Παράλληλα, σημείωσε πως «το σχέδιό του μπορεί να ανατραπεί και οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν νωρίτερα μόνο σε μια περίπτωση: αν ο κ. Τσίπρας ολοκληρώσει την εντολή που έχει λάβει από τον κ. Τραμπ και την κυρία Μέρκελ, τόσο για τη συμφωνία των Πρεσπών όσο και για το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ουσιαστικά θα έχει φέρει σε πέρας την αποστολή του και θα πάψει να είναι χρήσιμος σε Αμερικανούς και Γερμανούς».

Όσον αφορά το κόμμα του, ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε ότι το μεγάλο στοίχημα της ΝΔ είναι «ισχυρή αυτοδυναμία» και πρόσθεσε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να εκλεγεί πρωθυπουργός χωρίς δεκανίκια, γιατί άλλο προσκαλώ σε συνεργασία κι άλλο παρακαλώ για την επίτευξη αυτοδυναμίας».