«Καλή υγεία και επιτυχία» ευχήθηκε ο Πούτιν στον Μαδούρο

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, απέστειλε επίσημο τηλεγράφημα προκειμένου να εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο της Βενεζουέλας, τον ομόλογό του Νικολάς Μαδούρο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το Κρεμλίνο, ο Πούτιν, ευχήθηκε στον Μαδούρο «υγεία», αλλά και «επιτυχία» στο δύσκολο κομμάτι της οικονομίας. Παράλληλα όμως λόγω της αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος από την αντιπολίτευση της χώρας, πρότεινε «την έναρξη εθνικού διαλόγου προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας στο σύνολό του».

Ο Ρώσος πρόεδρος φαίνεται επίσης «πεπεισμένος ότι οι ενέργειες του Νικολάς Μαδούρο θα είναι τέτοιες ώστε να συνεχιστεί η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών».

Στον αντίποδα, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, προειδοποίησαν ότι δεν αποδέχονται το εκλογικό αποτέλεσμα. Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας το ζήτημα αυτό, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι «δημιουργείται ένα επικίνδυνο προηγούμενο όταν η νομιμότητα μιας εκλογικής διαδικασίας δεν εξαρτάται μόνο από τη στάση των διεθνών παρατηρητών αλλά και από τις απόψεις που διατυπώνουν εκ των προτέρων ορισμένες χώρες».