Καλαφάτης: «Έλλειψη Δημοκρατικότητας στη διοίκηση Μπουτάρη»

«Καρφιά» προς τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε ο Σταύρος Καλαφάτης, κάνοντας λόγο για «έλλειψη Δημοκρατικότητας, συνεργατικού πνεύματος, εμπνεύσεως και εκσυγχρονισμού».

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη σημερινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για το θέμα του Οργανισμού του Δήμου, υπογράμμισε πως «τον Οργανισμό μόνος τον σχεδιάσατε κ. Δήμαρχε, μόνος θα τον εφαρμόσετε».

Διαπίστωσε «δυσκολία, από πλευράς διοίκησης, να πείσει ακόμη και τους συμβούλους παράταξης της “Πρωτοβουλίας” να πείσει πόσο αποτελεσματική είναι αυτή προσπάθεια. Πρώτο σημείο, υπάρχει έλλειψη συνεργατικού πνεύματος. Για μια παράταξη όπως η πρωτοβουλία που υποτίθεται ότι βασικός παράγοντας ύπαρξής της είναι η συνεργασία, αυτό αποδεικνύεται κενό γράμμα. Δεν υπήρξε καμία διαβούλευση».

«“Παίζει μπάλα” ο Γ. Μπουτάρης»

Τόνισε, ακόμη ότι ο Οργανισμός «δίνει δυνατότητα στο δήμαρχο να “παίζει μπάλα” όπως θέλει. Εδώ έχουμε έλλειψη δημοκρατικότητας. Εξήγησε ότι «ο νέος οργανισμός δεν καθορίζει αριθμό και ειδικότητες των υπαλλήλων. Έτσι, με αποφάσεις Δημάρχου ο κάθε υπάλληλος μπορεί να μετατεθεί όπου να ΄ναι, άσχετα με την ειδικότητά του. Επίσης, διατηρεί τις (υποτίθεται προσωρινές) προσωποπαγείς θέσεις –και μάλιστα έξι μήνες πριν τις εκλογές».

Για την έλλειψη εμπνεύσεως από πλευρά διοίκησης σημείωσε ότι ο νυν Οργανισμός στηρίζεται στον υπάρχοντα που απέτυχε.

Σημείωσε πως ο Οργανισμός που θέλει να περάσει η διοίκηση «υποστέλλει, ουσιαστικά τη σημαία της κατάργησης γραφειοκρατικών διαδικασιών, που είχε υψώσει η Διοίκηση, την οποία πίστεψαν οι Θεσσαλονικείς και σας εξέλεξαν. Άρα έχουμε και έλλειψη εκσυγχρονισμού».

Κατέληξε τονίζοντας ότι, όπως προωθήθηκε ο νέος Οργανισμός, ουσιαστικά «είναι εμπαιγμός και προς το σώμα» και πρόσθεσε: «Αν περάσει, θα πάει το δήμο πάρα πολύ πίσω».