Καλαφάτης για τα επεισόδια στη Θεολογική: Όποιος δε θέλει να ζυμώσει,δέκα μέρες κοσκινίζει

«Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει”, σχολίασε o επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα επεισόδια έξω από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, κατά τις εκδηλώσεις για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Και πρόσθεσε: “Το να μην παραδεχτούμε ότι υπάρχουν αναρχικοί και αναρχικές που κατέλαβαν τη Θεολογική Σχολή και μετά έκαψαν το χώρο και προκάλεσαν ζημιές, είναι σα να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».

Ο κ. Καλαφάτης επανέλαβε την πρότασή του, αντί για ψήφισμα, το δημοτικό συμβούλιο να καταθέσει διάβημα στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς για τα όσα συμβαίνουν, κατά καιρούς, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, επισήμανε ότι βρέθηκε, το πρωί, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ που βρίσκεται εντός του κάμπους του ΑΠΘ και οι εργαζόμενοι του κατήγγειλαν ότι παραβατικά στοιχεία εισέρχονται στο νοσηλευτικό ίδρυμα και διαπράττουν αδικήματα σε βάρος ασθενών, νοσηλευτικού προσωπικού και εργαζομένων.

«Κλέβουν και ληστεύουν εργαζόμενους και ασθενείς κι επιτίθενται σε εργαζόμενους. Κι αυτό συμβαίνει για έναν λόγο παραπάνω στο ΑΧΕΠΑ: Επειδή εκεί ισχύει το πανεπιστημιακό άσυλο. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει», κατέληξε.