Καλαφάτης: Μπουτάρης και Τσίπρας κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος

«Κινηθήκατε ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση Τσίπρα στο Σκοπιανό. Θα θυμίζω, συνεχώς, σε όλον τον κόσμο ότι από αυτό το βήμα ήσασταν στην πρώτη γραμμή με τον κ. Τσίπρα. Λειτουργήσατε ως θετικός καταλύτης στη συμφωνία που έγινε μεταξύ Τσίπρα και Σκοπιανών» υπογράμμισε απευθυνόμενος στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ και τόνισε:

«Πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα φυλάνε τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του. Κάγκελα παντού… Καταλαβαίνω βέβαια τον τρόμο και τον φόβο του πρωθυπουργού όταν επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ίδιος εξήγγειλε από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, το 2014, το δήθεν «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» όπου υποσχέθηκε 12,5 δισ. € και, τελικά, πήρε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες 14,5 δισ. €. Και, βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε το δήθεν παράλληλο πρόγραμμα που εξήγγειλε την επόμενη χρονιά, ως πρόεδρος της κυβέρνησης αυτήν τη φορά, από το οποίο, βεβαίως, τίποτα δεν εφάρμοσε. Πάρα ταύτα, δε δικαιολογείται με τίποτα αυτή η αστυνομοκρατία που πάει να επιβληθεί από μία υποτιθέμενη Αριστερή κυβέρνηση».

Επανέλαβε παλαιότερη πρότασή του για τη θέσπιση οικονομικού τριήμερου φόρουμ, μια εβδομάδα πριν την επίσημη έναρξη της ΔΕΘ, στο οποίο θα συζητώνται ζητήματα ανάπτυξης και οικονομίας, με επικεφαλής τον εκάστοτε πρωθυπουργό, ενώ τα τυπικά εγκαίνια της ΔΕΘ θα τελεί ο εκάστοτε δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ως οικοδεσπότης.

Και πρόσθεσε: «Όμως, αυτό εφέτος τουλάχιστον δε θα συμβεί. Θα έχετε την ευκαιρία να υποδεχτείτε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό, ο οποίος –θέλετε δε θέλετε κι ας κάνετε αγώνα να απογαλακτιστείτε- σας έδωσε την ευλογία του και σας έχρισε ως εκλεκτό του υποψήφιο δήμαρχο».

Και ο κ. Καλαφάτης, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε: «Έχετε πολλά κοινά με τον κ. Τσίπρα. Ένα, όμως, είναι αυτό που σας ενώνει: Η απαράδεκτη και επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών».