«Χαμηλά κοινωνικά αντανακλαστικά του κράτους επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας και τη δραματική καθυστέρηση εκπόνησης Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκπόνησης Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού δυσχεραίνει την ανταπόκριση της χώρας σε διεθνείς δεσμεύσεις και αποδεικνύει τα χαμηλά κοινωνικά αντανακλαστικά του κράτους επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Η πλήρης δήλωση

«Η αντιμετώπιση κάθε μορφής κακοποίησης παιδιών δεν πρέπει να εξαρτάται από ιδεολογικές διαφορές, ούτε να γίνεται αντικείμενο πολιτικών ερμηνειών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όμως, όταν ανέλαβε την εξουσία, πάγωσε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού που βρήκε έτοιμο από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι θα εκπονήσει νέο σχέδιο. Ωστόσο μέχρι και σήμερα, που διανύουμε τον τέταρτο χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν έχει υπάρξει κανένα αποτέλεσμα.

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκπόνησης Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού δυσχεραίνει την ανταπόκριση της χώρας σε δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο εφαρμογής της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού και της Σύμβασης Lanzarote του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της παιδικής κακοποίησης.

Η προστασία του παιδιού αποτελεί έναν από τους πιο βασικούς δείκτες των κοινωνικών αντανακλαστικών ενός κράτους. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την προχειρότητα και την αμέλεια που επιδεικνύει σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα».