φωτό αρχείου

Καλιφόρνια: Οκτώ τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο διαμέρισμα

Οκτώ άνθρωποι -μεταξύ τους ένας 17χρονος- τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε συγκρότημα διαμερισμάτων στο Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, μεταξύ των τραυματιών είναι ένας 17χρονος κι ένα ακόμη πρόσωπο που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αστυνομικές αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη ποιο ήταν το κίνητρο της επίθεσης, που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής σε υπαίθριο, κοινόχρηστο χώρο, όπου είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί άνθρωποι.

Όπως εξήγησαν, αρκετός κόσμος ήταν συγκεντρωμένος έξω, παίζοντας παιχνίδια σε υπαίθριο δημόσιο χώρο ενός συγκροτήματος περίπου 100 διαμερισμάτων.

«Αυτή τη στιγμή, κανείς δεν συνεργάζεται, ούτε μας δίνουν τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να εντοπίσουμε τον ύποπτο ή για να καταλάβουμε τι οδήγησε στο επεισόδιο» είπε ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, ο Ρίτσαρντ Λόουχεντ.

Τα θύματα έχουν μεταφερθεί σε τρία νοσοκομεία. Δεν είναι γνωστό σε τι κατάσταση βρίσκονται οι έξι άλλοι τραυματίες.

Αρχικά, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι οι τραυματίες ήταν 10. Ο Λόουχεντ διευκρίνισε ότι το λάθος οφείλεται σε αντικρουόμενες αναφορές που είχαν λάβει.

Το περιστατικό έρχεται μία εβδομάδα αφότου ένοπλος πυροβόλησε εννέα ανθρώπους και σκότωσε δύο διαγωνιζόμενους σε τουρνουά βίντεο γκέιμ στο Τζάκσονβιλ.