Φωτ. αρχείου

Καμίνης: «90 υπουργούς χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας και δεν άλλαξε τίποτα»

Αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με αφορμή τον σημερινό ανασχηματισμό της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Με τον τελευταίο πολυπρόσωπο ανασχηματισμό, ο κ. Τσίπρας έχει χρησιμοποιήσει 90 υπουργούς χωρίς να αλλάξει τίποτα στη χώρα. Χωρίς να κάνει καμία μεταρρύθμιση, χωρίς να διορθώσει καμία παθογένεια» υποστηρίζει ο δήμαρχος Αθηναίων και υπεύθυνος του Τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων, Θεσμών και Κράτους Δικαίου του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Με αφορμή τις επιμέρους αλλαγές στα υπουργεία, ο κ. Καμίνης σχολιάζει ότι ο Πρωθυπουργός «στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέλεξε να δείξει την πόρτα της εξόδου σε όλους εκείνους που θυμίζουν την τραγωδία στο Μάτι. Αυτούς που παραπέμπουν στην κατά τα άλλα “χωρίς λάθη” διαχείριση της πυρκαγιάς και στην περιβόητη -για τις τηλεοπτικές ανάγκες- σύσκεψης της Δευτέρας. Χωρίς συγγνώμη, χωρίς καμία αυτοκριτική.

Στη Δικαιοσύνη, ο Καραμανλισμός αποδεικνύεται ως η μόνη σταθερή αξία.

Οι τομείς της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους οποίους 3,5 χρόνια τώρα δεν έχει επιχειρηθεί η παραμικρή μεταρρύθμιση, θα δοκιμαστούν ακόμη περισσότερο, αν οι νέες ηγεσίες των δύο χαρτοφυλακίων δεν προχωρήσουν σε ριζική αναθεώρηση του πρόσφατου νόμου που διαλύει δήμους και περιφέρειες» αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Επιπλέον, κάνει λόγο για «ιδεολογικά ετερόκλητη κυβέρνηση» που «έχει μονάχα ένα μεγάλο επίτευγμα να επιδείξει: την προστασία και την αναβάθμιση αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Ποιος θα περίμενε από ένα υποτιθέμενο κόμμα της αριστεράς να εξελιχθεί στον καλύτερο υπηρέτη του παλαιοκαραμανλισμού» καταλήγει ο κ. Καμίνης.