Καμαρινός: «Χρωστάω στον τόπο που με αγκάλιασε»

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο τού δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, εξήγησε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ξεκινάμε από την αρχή» Γιάννης Καμαρινός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Atlas TV.

«Χρωστάω στον τόπο που με αγκάλιασε επαγγελματικά και πολιτικά. Θέλω να προσφέρω από άλλο μετερίζι. Έχω προσφέρει από άλλες θέσεις ευθύνης, είναι η πρώτη φορά που θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος» τόνισε συγκεκριμένα, ο κ. Καμαρινός.

Σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένος από την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της καθαριότητας, τόνισε πως «θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο έργο αποκομιδής απορριμμάτων – μετά και την κατασκευή του ΣΜΑ της Ευκαρπίας καθώς έχουμε εξοικονομήσει εργατοώρες, χρήματα και καύσιμα. Ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου διαθέτει και άξιο προσωπικό και στόλο με καινούργια οχήματα».

Πρόσθεσε δε, ότι είναι αρνητικό «το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένας αντιδήμαρχος καθαριότητας αλλά δύο, ένας για το Ελευθέριο Κορδελιό και ένας για τον Εύοσμο. Δεν ξέρω πως μπορούν να συντονιστούν οι υπηρεσίες».

Εξάλλου αναφερόμενος στο πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε πως «στην κοινότητα του Ελευθερίου – Κορδελιού υπάρχει υπόγειο πάρκινγκ 157 θέσεων -το πρώτο που κατασκευάστηκε στη Βόρεια Ελλάδα -το οποίο εδώ και επτά χρόνια δεν λειτουργεί. Στον Εύοσμο υπάρχει μια προμελέτη του ΑΠΘ για την κατασκευή τριώροφου υπόγειου πάρκινγκ στο οικόπεδο Παπανικολάου που έχει μείνει στα συρτάρια».

Τέλος, έκανε λόγο και για τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω του ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός (ΓΠΣ) -πράγμα που έχει μπλοκάρει και την έκδοση αδειών.

«Το θέμα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η νυν διοίκηση είχε προσλάβει συνεργάτη για να ασχοληθεί με αυτό, στη συνέχεια όμως τον απέλυσε. Μόλις την περασμένη Δευτέρα πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο η επανεκκίνηση του ΓΠΣ και η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Λόγω μη αναθεώρησης του ΓΠΣ δημιουργούνται προβλήματα και όσον αφορά στις χρήσεις γης. Περιοχές όπως ο πεζοδρόμος του Κορδελιού έχουν νεκρώσει. Δεν μπορεί να ανοίξει κανένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος», επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος.