ΙΝΤΙΜΕ

«Κάποιοι θέλουν να καταλύσουν το Πολίτευμα»

Σε έκτακτες δηλώσεις του μετά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Εκτελεστικής Γραμματείας, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για απειλές και πιέσεις που φέρονται να δέχθηκαν στελέχη και βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, ο Π. Καμμένος κατήγγειλε ότι «μετά το τέλος της συνεδρίασης της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δέχθηκα σε προσωπικό λογαριασμό στο Twitter μια κόπια ενός λογαριασμού, ο οποίος δημοσίευσε το σύνολο των προσωπικών δεδομένων των βουλευτών, των στελεχών, αλλά και των μελών των ΑΝΕΛ προκειμένου να ξεκινήσει ένα πογκρόμ απειλών σε όλη την Ελλάδα, κατευθυνόμενο από στελέχη της ΝΔ, όπως προκύπτει και από συγκεκριμένα sms που έφυγαν κατά λάθος και προς στελέχη του κόμματός μας».

«Αυτές οι απειλές» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος «προχώρησαν σε κινητά και σταθερά τηλέφωνα οικιών και γραφείων βουλευτών αλλά και στελεχών των ΑΝΕΛ, απειλητικά τηλεφωνήματα τα οποία οδήγησαν και απειλητικές προσυγκεντρώσεις σε γραφεία του κόμματος, αλλά και σε σπίτια στελεχών προκειμένου να τα υποχρεώσουν να εγκαταλείψουν τους ΑΝΕΛ».

“Στημένο τηλεοπτικό σόου όλα όσα συνέβησαν στα Χανιά”

Επίσης σε σχέση με τον στόχο που είχαν αυτές οι παρεμβάσεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι ήταν «ο εκφοβισμός που είχε ως αποτέλεσμα στα Χανιά κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης όπου ήταν παρούσα η υπουργός Τουρισμού, κ. Κουντουρά, να έχουμε ένα στημένο τηλεοπτικό σόου όπου με επικεφαλής τον πρώην κρατούμενο των φυλακών, κ. Παντελή Καπαρουδάκη, στελεχών της Χρυσής Αυγής αλλά και υπαλλήλων συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου, να γίνει μια προσπάθεια δημιουργία κλίματος κατά των ΑΝΕΛ, ενός κλίματος το οποίο θα οδηγούσε, όπως εκείνοι επιθυμούσαν στο να φυλλορροήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Και κατέληξε διαβεβαιώνοντας ότι «το κόμμα δεν φυλλορροεί. Θέλω να είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι αυτού του είδους η προπαγάνδα σε βάρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν θα μείνει αναπάντητη: Ζητάμε ομόφωνα, άμεσα δικαστική διερεύνηση με εμπλοκή εισαγγελέα. Δίνουμε όλα τα κινητά τηλέφωνα της ΚΟ και των στελεχών στη διάθεση της Δικαιοσύνης προκειμένου να αποδειχθεί ποιος προσπαθεί, ουσιαστικά σε συνέχεια και αυτών που ειπώθηκαν στη Βουλή να καταλύσει το πολίτευμα. Γιατί περί καταλύσεων του πολιτεύματος πρόκειται η προσπάθεια η οποία γίνεται για εκφοβισμό στελεχών ενός δημοκρατικού κινήματος».