«Καμπανάκι» Κουμουτσάκου για τη λαθραία αλιεία Τούρκων ψαράδων

Με δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου, η Νέα Δημοκρατία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη λαθραία αλιεία Τούρκων ψαράδων και τις συνέπειες για τους Έλληνες ψαράδες και την ελληνική οικονομία.

Μάλιστα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ καλεί την κυβέρνηση και τον ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, να αναλάβουν τις ευθύνες τους «πριν διαμορφωθεί αρνητικό τετελεσμένο για τα συμφέροντα της χώρας μας».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου:

«Ενώ ο κ. Τσαβούσογλου ζητά διάλογο άνευ όρων για το σύνολο των διεκδικήσεων της χώρας του και ενώ τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πετούν πάνω από το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη την ίδια τη στιγμή των εγκαινίων του από τον κ. Κοτζιά, η Κυβέρνηση Τσίπρα μένει αδρανής και ανέχεται την απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Τουρκικά αλιευτικά -όπως καταγγέλλουν Έλληνες ψαράδες με εξώδικό τους στην Κυβέρνηση- συνεπικουρούμενα από περιπολικά σκάφη, πραγματοποιούν λαθραία αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Επιχειρούν έτσι να καταλάβουν χώρο που δεν τους ανήκει και να επιβάλλουν de facto παρουσία σε θαλάσσιες περιοχές στις οποίες δεν έχουν κανένα δικαίωμα.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Εξωτερικών -προς τον οποίον καταθέτουμε σχετική ερώτηση- να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν διαμορφωθεί αρνητικό τετελεσμένο για τα συμφέροντα της χώρας μας».