Καράογλου: «Ζούμε ημέρες ευτελισμού του ελληνικού κοινοβουλίου»

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο Θεόδωρος Καράογλου όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό κοινοβούλιο.

«Αυτό που ζούμε στη Βουλή τις τελευταίες ημέρες δεν έχει προηγούμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης ο βουλευτής της ΝΔ και εξήγησε: «Στα 45 χρόνια κοινοβουλευτικών διαδικασιών μετά τη Μεταπολίτευση είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό το μπάχαλο, είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αυτός ο ευτελισμός του ελληνικού κοινοβουλίου».

«Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτόν τον τρόπο»

Παράλληλα, ο κ. Καράογλου υποστήριξε ότι στην παρούσα Βουλή δεν τεκμαίρεται η αρχή της δεδηλωμένης, σημειώνοντας:

«Έχουμε ένα κόμμα που διαθέτει μόλις 145 βουλευτές και έξι τυχάρπαστους βουλευτές οι οποίοι για προσωπικούς λόγους και μόνο έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Άρα μπαίνουμε σε μια περίοδο εντάσεων που δεν οδηγεί πουθενά και έχουμε μια παρατεταμένη αβεβαιότητα η οποία προκαλεί μόνο κακό στην οικονομία και τους Έλληνες πολίτες. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτόν τον τρόπο».

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι ως αυριανή κυβέρνηση η ΝΔ δεν πρόκειται να απωλέσει το δικαίωμα άσκησης βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει η ενταξιακή διαπραγμάτευσή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν το γειτονικό κρατίδιο δεν συμφωνήσει σε νέα διαπραγμάτευση για να αμβλύνουμε τις “γωνίες” και τα πολλά λάθη που υπάρχουν σε βάρος της χώρας μας στη Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε σχετικά.