Οι ΗΠΑ έστειλαν ερευνητές στο εξωτερικό για την εξαφάνιση του Κασόγκι

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόνλαντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να συνδράμουν ενεργά στις έρευνες για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν στείλει ειδικούς ερευνητές στο εξωτερικό, προκειμένου να συνδράμουν τις τουρκικές αρχές στις έρευνες για την εξαφάνιση του Κασόγκι, ο οποίος αγνοείται μετά την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ανέφερε ακόμα ότι υπάρχει στενή συνεργασία ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας.

«Είμαστε πολύ σκληροί. Και έχουμε ερευνητές εκεί πέρα και εργαζόμαστε με την Τουρκία, και πράγματι εργαζόμαστε με τη Σαουδική Αραβία. Θέλουμε να βρούμε τι συνέβη», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Fox & Friends» του Fox News.

Παράλληλα, το βρετανικό Φόρειν Όφις, προειδοποίησε νωρίτερα τις σαουδαραβικές αρχές ότι κινδυνεύουν να υποστούν «σοβαρές συνέπειες» σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι ευθύνονται για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

«Αν οι ισχυρισμοί αυτοί επαληθευθούν, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες γιατί η φιλία μας και οι εταιρικές μας σχέσεις βασίζονται σε κοινές αξίες», δήλωσε ο Τζέρεμι Χαντ στο Γαλλικό Πρακτορείο.