Κατά της άδειας στον Κουφοντίνα το τουρκικό ΥΠΕΞ

Επίθεση στην ελληνική Δικαιοσύνη για την χορήγηση της τρίτης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξαπέλυσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας τη χαρακτηρίζει απαράδεκτη και καλεί τις ελληνικές Αρχές να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για την τιμωρία των τρομοκρατών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει:

«Οι ελληνικές Αρχές επέτρεψαν για τρίτη φορά να βγει από τη φυλακή με διήμερη άδεια το μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας, που έχει καταδικαστεί.

Σε αυτό το άτομο, που είναι ο δράστης της δολοφονίας του ακόλουθου Τύπου της πρεσβείας μας στην Αθήνα, Attache Cetin Gorgu, (1991) και της απόπειρας δολοφονίας του γενικού γραμματέα στην πρεσβεία μας στην Αθήνα, Deniz Bolukbasi, καθώς επίσης και εκ των δραστών της δολοφονίας του γενικού γραμματέα της πρεσβείας μας στην Αθήνα, Omer Haluk Sipahioglu (1994), του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός ο Κουφοντίνας, ο οποίος έχει κάνει χρήση του δικαιώματος άδειας άλλες δύο φορές προηγουμένως, να επωφελείται και για τρίτη φορά από ένα τέτοιο δικαίωμα. Το γεγονός αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο τις αμφιβολίες μας περί του τρόπου λειτουργίας του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα.

Αποτελεί ασέβεια απέναντι στη μνήμη των ηρώων διπλωματών μας και στις οικογένειές τους το να επιδεικνύεται τέτοια ανοχή σε έναν αιμοδιψή τρομοκράτη. Είναι απαράδεκτο να επωφελείται από μία τέτοια ρύθμιση ένας τρομοκράτης, ο οποίος πήρε τη ζωή διπλωματών μας που εκπροσωπούν επάξια τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Απευθύνουμε έκκληση στις ελληνικές Αρχές, να μην κάνουν βήματα τα οποία προκαλούν αδυναμία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την τιμωρία των τρομοκρατών».

 

 

 

 

.