Καταγγελία ΚΙΝΑΛ για κυβερνητική παρέμβαση στη συλλογική σύμβαση της ΕΑΒ

Κυβερνητική παρέμβαση στη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων με τη διοίκηση της ΕΑΒ, καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής, υποστηρίζοντας όπως και η ΓΣΕΕ, όπως και ο κ. Φορτσάκης, ότι πλαστογραφήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομέας Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρει πως «την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου διακηρύσσει την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, όχι μόνο πλαστογραφούν όσες νέες υπογράφονται, αλλά καταργούν και όλες τις προηγούμενες ΣΣΕ» ενώ επικαλείται την επιχειρησιακή σύμβαση της ΕΑΒ, η οποία εστάλη για συνυπογραφή στο υπουργείο Οικονομικών.

«Και οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης έπιασαν και την «διόρθωσαν» ιδιοχείρως. Ουσιαστικά, πλαστογράφησαν το αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησης των εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρείας» τονίζει ο τομεάρχης Εργασίας του ΚΙΝΑΛ. Και προσθέτει: «Δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτό. Προχώρησαν στην κατάργηση του ακροτελεύτιου άρθρου που προέβλεπε τη διατήρηση σε ισχύ όλων των προηγούμενων συμβάσεων (συρροή) οι οποίες αναφέρονται ακόμη και στα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που ανατρέχουν δεκαετίες πίσω».

Τέλος υπογραμμίζει ότι «η πλαστογραφία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η κατάργηση όλων των όρων εργασίας που ισχύουν διαχρονικά δείχνει το πως βλέπει η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου τα εργασιακά δικαιώματα, πως αντιμετωπίζει την ελεύθερη βούληση των εκπροσώπων των εργαζομένων και τις περιεχόμενο επιθυμεί να δώσει στον θεσμό των (δήθεν) ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων που εξαγγέλλει».