Καταγγελίες για «λεηλασία» στο προπονητικό της Βέροιας (pics)

«Λεηλασία» και «πλιάτσικο» στο προπονητικό κέντρο της Βέροιας καταγγέλλουν τοπικά ΜΜΕ, τα οποία έκαναν αυτοψία στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ της Ημαθίας, μαζί με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και προπονητή, Γιώργο Χατζάρα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν το kerkidasport.gr και to 24oresimathia.gr, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις στο Ταγαροχώρι το πρωί της Τρίτης (27/2) και αντίκρισαν μία εικόνα διάλυσης.

«Τις προηγούμενες μέρες, ‘άγνωστοι’ φόρτωσαν όλα τα όργανα γυμναστικής και ό,τι άλλο τους φάνηκε χρήσιμο, με ‘άγνωστο’ προορισμό. Κι αν είναι άγνωστοι (χωρίς εισαγωγικά), τότε δεν έγινε καμιά καταγγελία για κλοπή περιουσίας από την ΠΑΕ Βέροια», αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό ρεπορτάζ.

Μάλιστα, τα τοπικά ΜΜΕ καταγγέλλουν πως «η απερχόμενη ιδιοκτησία της ΠΑΕ Βέροια, εκτός από την διάλυση των ποδοσφαιρικών τμημάτων, διαλύει κυριολεκτικά και την υποδομή που ξεκίνησε να δημιουργείται εδώ και δεκαετίες» και ζητούν την άμεση κινητοποίηση κάθε αρμόδιου φορέα, «ώστε να προστατευτεί η περιουσία που απέμεινε, όπως το λεωφορείο της ομάδος για το οποίο μεθοδεύεται η αρπαγή του».

Η απάντηση της ΠΑΕ Βέροια

Μετά από αυτές τις καταγγελίες, πάντως, η ΠΑΕ Βέροια, η οποία τελεί, ουσιαστικά, υπό διάλυση, έσπευσε να απαντήσει. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι, από τη στιγμή που η ομάδα υποβιβάστηκε στη Φούτμπολ Λιγκ, στόχος της διοίκησης της ΠΑΕ ήταν το συμμάζεμα των οικονομικών και η επούλωση όσο το δυνατόν περισσότερων ‘πληγών’ του παρελθόντος. Αυτός ήταν και ο λόγος, που ‘χτίστηκε’ μια ομάδα με νέα παιδιά και μ’ ένα μπάτζετ, που δεν θα ήταν ασύμφορο για την κατηγορία.

Στη μεταβατική περίοδο του καλοκαιριού όλοι αυτοί που το… παίζουν σήμερα ‘φωστήρες’, ‘σωτήρες’ και… συμβουλάτορες ήταν απέναντί μας και ειρωνευόντουσαν τόσο για το ρόστερ της ομάδας όσο και για την αγωνιστική πορεία που θα είχε στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Στην κατηγορία αυτών ανήκουν και ο Δήμαρχος Βέροιας (κ. Βοριαζίδης)  μαζί με το ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας (κ.κ. Διαμάντης & Κορωνάς), που –ως γνωστόν- προέβησαν σε κατάσχεση 73.000 ευρώ από το πόσο που είχε να λαμβάνει η ΠΑΕ Βέροια από την ΟΥΕΦΑ, με δικαιολογίες -ενώπιον των δικαστηρίων- ότι δεν υπάρχουν… λεφτά για πετρέλαιο στους παιδικούς σταθμούς, ενώ παράλληλα ετοιμάζονταν για… ψηστήρια για να γιορτάσουν το γεγονός.

Να σημειωθεί ότι το ποσό των 73.000 ευρώ αντιστοιχεί σε έργα, που έγιναν στο γήπεδο και αυτό αποδεικνύεται με την προσκόμιση των πρακτικών των ελέγχων από την Επιτροπή του αρ.56Α του ν.2725/1999, η οποία αποτελείται από κλιμάκια της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, τις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Υγειονομικού  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  Μάλιστα, η ΠΑΕ Βέροια λάμβανε άδεια λειτουργίας αθλητικής εγκατάστασης κάθε χρόνο και ειδικότερα όταν από το 2013 μίσθωσε το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας.

Η απόφαση ακόμη δεν έχει εκδοθεί. Κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση που δικαιωθεί η ΠΑΕ, το προαναφερόμενο ποσό –από τη στιγμή που η ομάδα αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα- είναι πλέον δώρο- άδωρο, ενώ αν είχε τα χρήματα στη διάθεσή της στο χρόνο που έπρεπε και η σεζόν θα μπορούσε να βγει χωρίς προβλήματα και να πετύχει εύκολα το στόχο της παραμονής στην κατηγορία.

Και μέσα σε όλα αυτά, με μεγάλη έκπληξη και με αρκετή δόση… καχυποψίας διαβάσαμε σε τοπικά ΜΜΕ της πόλης μας (και όχι μόνο…), είδαμε σχετικές φωτογραφίες και ακούσαμε, μέσω των ερτζιανών, για κάποια γεγονότα, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ειλικρινά αναρωτιόμαστε τους σκοπούς που εξυπηρετούν σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα μας.

Τα ρεπορτάζ, που τιτλοφορούνταν ‘Πλιάτσικο…’, ‘Λεηλασία…’ κ.λ.π. στο Αθλητικό Κέντρο του Ταγαροχωρίου, είναι ανακριβή.

Στο πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής και για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της λεηλασίας και του… πλιάτσικου (όπως γράφτηκε και λέχθηκε χαρακτηριστικά), η διοίκηση της ΠΑΕ ήρθε σε συμφωνία με τους προμηθευτές του γυμναστηρίου και των αποδυτηριακών χώρων με σκοπό να συμψηφιστούν οι οφειλές προς αυτούς με την παραχώρηση οργάνων και λοιπών αντικειμένων από τους συγκεκριμένους χώρους.

Για το λόγο αυτό η ΠΑΕ δεν προέβη σε σχετική καταγγελία προς την Αστυνομία, κάτι το οποίο απεναντίας έπραξαν κάποιοι, που λένε ότι… νοιάζονται για το ‘καλό’ της ομάδας μας.

Από την άλλη, η διοίκηση έχει προγραμματίσει σειρά επαφών με πρώην ποδοσφαιριστές, προσωπικό και προμηθευτές με σκοπό την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης και για τις δύο πλευρές.

Κύριοι, δεν υπήρξε καμία… λεηλασία και κανένα… πλιάτσικο στο Αθλητικό Κέντρο. Οι τελευταίοι ποδοσφαιριστές (οι δύο Γκανέζοι), που διέμεναν στο Αθλητικό Κέντρο, αναχώρησαν το πρωί με υπάλληλο της ΠΑΕ για το αεροδρόμιο (8:30). Λόγω της χρονικής πίεσης που υπήρχε για να μην χαθεί η πτήση, ο άνθρωπος, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τη μετακίνησή τους στη Θεσσαλονίκη, άφησε ανοικτή την εγκατάσταση, καθώς λίγη ώρα αργότερα ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί ο φροντιστής της ομάδας, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος για την ασφάλεια και την ομαλή λειτουργία των χώρων.

Και επειδή ο ‘διάολος έχει πολλά ποδάρια’, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, κάποιοι… καλοθελητές, κάνοντας το ‘συνήγορο του διαβόλου’, φρόντισαν να μεταβούν στο Αθλητικό Κέντρο στο μεσοδιάστημα αυτό και χωρίς να διασταυρώσουν τα γεγονότα, με περίσσια σπουδή έσπευσαν να μιλήσουν περί… πλιάτσικου και… λεηλασίας.

Σε ό,τι αφορά τα φώτα, γιατί και αυτό ειπώθηκε, να υπενθυμίσουμε ότι αυτά μένουν ανοικτά τις βραδινές ώρες για λόγους ασφαλείας.

Για τους… ενδιαφερόμενους, λοιπόν, να υπενθυμίσουμε ότι το Αθλητικό Κέντρο του Ταγαροχωρίου είναι φυλασσόμενο και ασφαλές.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, κύριοι.

Υ.Γ.1: ‘Στρατηγοί’ και λοιποί ‘φαντάροι’ με… χαντζάρες καλύτερα να… μασάτε παρά να μιλάτε. Την προσφορά σας στον Σύλλογο (που δεν την αμφισβητεί κανείς) και την αναγνωσιμότητα που αποκτήσατε μέσου αυτού, συνεχίζεται να την εξαργυρώνεται με… ξεκατινιάσματα στα ραδιόφωνα, πατώντας στην… μπανανόφλουδα που σας πετάνε. Δεν πειράζει, όμως. Έχει ο καιρός γυρίσματα…

Υ.Γ.2: Δεν δεχόμαστε μαθήματα διοίκησης από κανένα και ειδικά από επαγγελματίες τζαμπατζήδες και από αυτούς που δηλώνονται κανονικά ως προπονητές σε Φύλλα Αγώνα, αλλά δεν πηγαίνουν καν στο γήπεδο. Μάλλον το δίπλωμα είναι δανεικό με… οψιόν αγοράς.

Εφόσον συνεχίσουν το ίδιο τροπάριο ακολουθεί το ξεμπρόστιασμα. Να είστε σίγουροι για αυτό…».

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσαν τα τοπικά ΜΜΕ της Βέροιας: