Καταιγίδα στα Βόρεια προάστια της Αθήνας – 60 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία στην Αττική αφού σήμερα, η έντονη βροχή που πέφτει μέχρι και αυτή την ώρα στα Βόρεια προάστια, έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στον αστικό ιστό της Αθήνας.

Μέχρι στιγμής σε Μαρούσι και Χαλάνδρι η νεροποντή έχει προκαλέσει δυσκολίες, ενώ ήδη έχει πλημμυρίσει ένα πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Σωρού Κηφισίας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι κλήσεις στην Πυροσβεστική έχουν φτάσει τις 60 από περιοχές στα βόρεια της Αττικής και ειδικότερα από Βόρεια Πεντέλη, Κηφισιά, Μαρούσι και Βριλήσσια.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή προβλέπεται αστάθεια στα καιρικά φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη 26/07 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου, στα ορεινά της Κρήτης, και πιθανόν στην Κυκλάδες και σε νησιωτικά τμήμα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Περισσότερα και εντονότερα φαινόμενα περιμένουμε κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας και ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.