Κεραμέως: «Προτεραιότητα η πάταξη της ανομίας στο Πανεπιστήμιο»

Την εισβολή στην Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καταδίκασε η ΝΔ, δια της αρμόδιας τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «προκλητική ανοχή στην ανομία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι η πάταξη της ανομίας στο Πανεπιστήμιο αποτελεί «αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητας» για το κόμμα της.

Αναλυτικά η δήλωση της Ν. Κεραμέως:

«Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο τη βίαιη εισβολή και βεβήλωση του γραφείου του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αγνώστων.

Τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν την εικόνα του Πανεπιστημίου και εκθέτουν σε πραγματικό κίνδυνο την ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού, ακαδημαϊκού και διοικητικού.

Είναι χρέος της Πολιτείας να εγγυάται τη δημοκρατική και εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου και την ασφάλεια των πολιτών.

Η προκλητική ανοχή στην ανομία από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει σύντομα τέλος.

H πάταξη της πρωτοφανούς ανομίας στο Πανεπιστήμιο, η ασφάλεια των ακαδημαϊκών χώρων, η ποιοτική αναβάθμιση της ακαδημαϊκής καθημερινότητας, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία».