Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ»

Για ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε μία διαδικασία την οποία χαρακτήρισε ως πρωτόγνωρη και πολύπλοκη.

Για τις ευρωεκλογές, στις οποίες, όπως είπε, και από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τη ΝΔ είχε δοθεί χαρακτήρας δημοψηφίσματος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται μπροστά ξεκάθαρα, είναι ο μεγάλος νικητής και αυτό θα γίνει πιο κατανοητό με τα αποτελέσματα, παρά του ότι όλα τα exit poll έχουν αποτυπώσει τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι πρώτη πολιτική δύναμη μέσα από μία εκλογική διαδικασία, προς την πορεία της οποίας τα θέματα που τέθηκαν δεν ήταν τόσο για την Ευρώπη όσο για ζητήματα που αφορούν την κεντρική πολιτική σκηνή, την Ελληνική κοινωνία και τη χώρα.

«Οι πολίτες καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική»

Όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, από τις σημερινές εκλογές βγαίνει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι πολίτες καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική και τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας σοβαρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, ξεκάθαρη νίκη, και επίσης επισήμανε πως στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, τα ποσοστά των δύο κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας θα είναι υψηλότερα από αυτά των σημερινών εκλογών. Αυτό θα συμβεί, ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης, δεδομένου ότι οι πολίτες επιλέγουν εκ νέου το δικομματισμό.

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, χαρακτήρισε τον νόμο Κλεισθένη ατελή, προβληματικό, στον οποίο θα υπάρξουν αλλαγές και παρεμβάσεις από τη Νέα Δημοκρατία. Σήμερα, όμως, υποστηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, το πλαίσιο του Κλεισθένη ορίζει πως θα πρέπει να αναδειχθεί η ικανότητα των αυτοδιοικητικών να συνεργαστούν μεταξύ τους.

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι αυτό που σίγουρα πρέπει να συμβεί είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός να ζητήσει από μόνος του εκλογές, επαναλαμβάνοντας την απόφασή του στις εκλογές του 2014, όταν η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν μικρότερη από σήμερα, να αιτηθεί τη διενέργεια εθνικών εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ