(φωτό αρχείου)

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά

Αρκετά δύσκολη προμηνύεται η νύχτα στην Κεφαλονιά, καθώς εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτα πολλαπλές δασικές πυρκαγιές, με το μεγαλύτερο μέτωπο να εντοπίζεται στην περιοχή του Μαρκόπουλου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στον Άνω Κατελειό, ο οποίος έχει ήδη εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.

Οι πυροσβέστες, παράλληλα, δίνουν «μάχη» με τις φλόγες και στις περιοχές Ρατζακλί, Μαυράτα και Κομποθεκράτα. Στο χωριό Σκάλα, οι τουρίστες έχουν εγκαταλείψει τα καταλύματά τους και έχουν μεταφερθεί στην παραλία.

Θυελλώδεις άνεμοι στο νησί

Στο νησί του Ιονίου πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Στα πολλαπλά πύρινα μέτωπο επιχειρεί όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αρκετά χωριά έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, λόγω της καταστροφής κολονών της ΔΕΗ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Ραφήνα: Κολόνα της ΔΕΗ «σκάει» σαν πυροτέχνημα (vd)

Υπενθυμίζεται ότι η Κεφαλονιά βρίσκεται για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο υπό πύρινο κλοιό, καθώς το βράδυ της Τετάρτης εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο χωριό Ζόλα και στο χωριό Βλαχάτα, οι οποίες τέθηκαν υπό έλεγχο το πρωί της Πέμπτης.

Στο μεταξύ, με απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Παρασκευή, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων.