Κικίλιας: «Στον έλεγχο των συνόρων η χώρας μας πήρε κάτω από τη βάση»

Δριμεία κριτική στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα εθνικά ζητήματα άσκησε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σήμερα (30/3) σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Αποδείχθηκε ότι στο επίπεδο της ασφάλειας και του ελέγχου των συνόρων της, η χώρα μας πήρε τα τελευταία 3 χρόνια κάτω από τη βάση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ συνέκρινε την κατάσταση που επικρατούσε το 2015, όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση Σαμαρά, και υποστήριξε πως «δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τον τουρισμό και τα νησιά από τις μεταναστευτικές και τις προσφυγικές ροές, αντίθετα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που άνοιξε τα σύνορα και δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τα κονδύλια της ΕΕ».

Επιπλέον ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ πρόσθεσε πως υπάρχει έλλειμμα στον τομέα της ενημέρωσης από την πλευρά της κυβέρνησης: «Κανείς δεν μας ενημερώνει για τίποτα, μαθαίνουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ονοματολογικό από τις εφημερίδες των Σκοπίων, και το πράγμα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο», επισήμανε. Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε πως «η λύση που προτείνεται για την ονομασία των Σκοπίων είναι απέναντι στην ελληνική κοινωνία», ενώ τόνισε ότι «ακόμα και το 45% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν τη θέλει».

“Εθνική στάση από τον Κ. Μητσοτάκη”

«Η ταυτότητα και η συνείδησή μας δεν αντέχει αυτά τα οποία προκρίνετε στα εθνικά μας θέματα», είπε ο κ. Κικίλιας και σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη από τις τουρκικές αρχές πρόσθεσε πως «η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν κρατήσει εθνική στάση, και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας που βρίσκονται για 30η μέρα στις τουρκικές φυλακές πιέζουν σε όλα τα επίπεδα για να γυρίσουν πίσω».

Τέλος ο κ.Κικίλιας έκανε λόγο για «απαράδεκτη δήλωση του κ. Κατσίκη», ενώ υπογράμμισε τις διαφορετικές γραμμές εντός της κυβέρνησης, τονίζοντας με έμφαση πως «αλλά λέει ο κ. Καμμένος άλλα ο κ. Κοτζιάς, άλλα ο πρωθυπουργός».