Κικίλιας: «Σύμφωνη η γνώμη της ΝΔ για την αναβάθμιση των F-16»

Μπορεί να επέρριψε ευθύνες στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο για τη «μη ορθή τήρηση της διαδικασίας ενημέρωσης και έκφρασης γνώμης» σχετικά με το θέμα της αναβάθμισης των F-16 ωστόσο ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε μετά το τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ότι το κόμμα του «εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη του για τη συμφωνία αυτή».

“Ευθύνες στον Πάνο Καμμένο για μη επαρκείς εξηγήσεις”

Συγκεκριμένα, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρει ακέραια την ευθύνη για τη μη ορθή τήρηση της διαδικασίας ενημέρωσης και έκφρασης γνώμης από την Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής σχετικά με τη συμφωνία αναβάθμισης των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Έως και σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής».

Και κατέληξε πως παρά ταύτα «η Νέα Δημοκρατία, θέτοντας πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας και της Πολεμικής Αεροπορίας, εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη της, επί της αρχής για τη συμφωνία αυτή».